Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 17:54:43

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Önümüzde 4 tane ciddi anket var. İlçe ilçe yapılan anket önümüzde. 10 gün önce sınırdaydık. Yüzde 43 civarındaydık. Ama şimdi ise yükseldik. 1 Kasım'da 300'ün üzerinde bir milletvekili ile geleceğiz" dedi.

Özdağ, AK Parti Şehzadeler ilçe teşkilatının Manolya Meydanı'nda düzenlediği Aşure dağıtım programına katılarak, vatandaşlarla sohbet etti.

Program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdağ, bir soru üzerine, AK Parti'nin 1 Kasım'da 300'ün üzerinde milletvekili çıkartacağını, muhalefetin alacağı oyun kendisini ilgilendirmediğini belirtti.

Selçuk Özdağ, "Şu an itibariyle AK Parti tek başına iktidar. Seçim yasakları olduğu için anket sonuçları söylemeyeceğim. 1 haftalık süreci daha iyi değerlendirerek aynı zamanda kararsızların da son haftada daha sağduyulu bir şekilde oy vereceğini düşünüyorum. Önümüzde 4 tane ciddi anket var. İlçe ilçe yapılan anket önümüzde. 10 gün önce sınırdaydık. Yüzde 43 civarındaydık. Allah nasip ederse 300'ün üzerinde bir milletvekili sayısı ile iktidara geliyoruz" dedi.

Türkiye'de konjonktürün AK Parti lehine işlediğini savunan Özdağ, vatandaşların koalisyonun zorluğunu bir kez daha gördüğünü, kendilerinin de öz eleştiri yaptığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Türkiye'de konjonktür AK Parti'nin lehine işliyor. Çünkü millet koalisyon kurmanın zorluğunu gördü. Uzun zamandır milletimiz koalisyon ile tanışmamıştı. En son tanıştığı koalisyon Türkiye'de paranın değerinin hemen hemen sıfırlandığı, paranın pul olduğu, enflasyonun yüzde 70'lere çıktığı bir dönemdir."

5'inci parti kurma tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine de Özdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Birilerinin kuruntusu. Tamamen hayal aleminde yaşıyorlar. Türkiye'de siyaset ciddi bir müessesedir. Ellerinde bilgi ve belgesi olanlar bunu açıklasınlar ve söylesinler. Bilgi ve belge olmadan gerçekleri algıya dönüştürerek algıyı yönetme sanatı içerisinde siyaset yapmayı doğru bulmuyorum. Herkes 5. Partiden medet umacağına herkes kendi partisinden medet umsun kendi partisinin başarısına baksın. AK Parti'yi yenmek isteyenler HDP'ye müracaat etmesinler. AK Parti'yi yenmek isteyenler 5'inci partiye müracaat etmesinler. CHP'liler ve MHP'liler kendilerine güvensinler."

Özdağ, daha sonra Şehzadeler ilçe teşkilatını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Haber Ara