Dolar

32,2923

Euro

34,6491

Altın

2.410,84

Bist

10.045,74

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-17 17:10:11

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti'nin Kürtçe üzerindeki yasakları kaldırdığını belirterek, "Gazete, televizyon, üniversite serbest. Mahkemelerde savunma serbest. Anadolu Ajansı Kürtçe yayın yapıyor, bu da serbest. Peki ne istiyorsunuz. Kürtler ve Türkler bir olmuş. Siz bizi nasıl ayıracaksınız" dedi.

Özdağ, Manisa Öğretmenevi'nde şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya geldi.

HDP ve PKK'yı eleştiren Özdağ, Kürtlere yönelik sorunların ortadan kalktığını, kamu kurumlarında Kürtçe'nin serbest olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Gazete, televizyon, üniversite serbest. Mahkemelerde savunma serbest. Anadolu ajansı Kürtçe yayın yapıyor, bu da serbest. Peki ne istiyorsunuz. Kürtler ve Türkler bir olmuş. Siz bizi nasıl ayıracaksınız. Benim Kürt kardeşlerimden isteğim şudur, bu HDP'ye oy vermeyin. 'Yolumuz, fabrikamız ve öğretmenimiz yok" diyordunuz. Al işte veriyoruz. O halde neden insanları kaçırıyorsunuz. PKK eşittir HDP, HDP eşittir KCK'dır. Bunun başka bir izahı olamaz."

PKK'nın sadece silah bırakmasıyla sorunun çözülmeyeceğini ifade eden Özdağ, "HÜDAPAR, AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi gibi partiler orada parti binalarını açacaklar. Yani demokrasiyi içselleştirecekler. Bunlar istiyorlar ki orada bir parti olsun baskı yapalım herkes o partiye oy versin" diye konuştu.

Programa AK Parti Ağrı eski milletvekili Ekrem Çelebi, Gaziler Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, AK Parti Manisa milletvekili adayı İsmail Bilen ile Manisa'daki şehitlerin yakınları ile gaziler katıldı.

Buradan Şehzadeler Belediyesi tarafından yapılan Kadın Spor Merkezi'nin açılışına da katılan Özdağ, daha sonra seçim çalışmaları kapsamında Turgutlu ilçesine gitti.

Turgutlu'da Muharrem ayı nedeniyle kurulan matem ve kardeşlik çadırını ziyaret eden Özdağ, Azeri vatandaşların vatanseverliğini her zaman takdir ettiğini belirterek, çadırda yer alan anı defterine de duygu ve düşüncelerini yazdı.

Selçuk Özdağ, kaleme aldığı yazıda, "Cennet çocuklarının efendisi Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'e ve tüm Ehl-i beyte selam ve rahmet olsun. Hatırlatanlara teşekkür, Allah'ın rızasını kazanmak için yola çıkanlara binlerce şükran" cümlelerine yer verdi.

Özdağ, daha sonra Dağlıca'da şehit düşen Uzman Çavuş Tolga Artuğ için okutulan mevlide katılarak, şehit babası Ercan Artuğ'a bir kez daha başsağlığı dileklerini iletti.

Haber Ara