Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 14:45:04

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, terör saldırılarına ilişkin, "Bu saldırılarla hedefine ulaşmış hiçbir terör örgütü yoktur. Bu saldırılar bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır. 15 Temmuz'da milli irade destanı yazan milletimizin istikrarlı duruşu ile tüm terör örgütlerine karşı savaşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti heyeti olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırı sonrası CHP Genel Merkezi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını anımsatarak, bu saldırının esasen tüm siyasi partilere yönelik olduğunu belirtti.

Saldırıyı yapanların sadece CHP'yi değil, milletin birliğini ve kardeşliğini hedef aldığını ifade eden Hotar, teröre karşı Türk milletinin kenetlendiğini vurguladı.

Hotar, Gaziantep'te vatandaşların en mutlu gününde katliama sebep olanların, Bitlis'te, Elazığ'da, Cizre'de güvenlik güçlerine kast edenlerin Türkiye'nin birliğini ve dirliğini bozmayı planladığını ama milletin teröre karşı dik duruşunu bir araya gelerek, ortaya koyduğunu belirtti.

Kamuoyu araştırmaları ve aldıkları bilgiler göstergesinde, halkın teröre asla desteğinin bulunmadığını ve vatandaşların bir an önce terörden ve buna destek verenlerden kurtulmak istediğini aktaran Hotar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sınırlarımızı terör unsurlarından arındırmadaki kararlığımız tamdır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız başta olmak üzere tüm devlet yetkilileri ve güvenlik güçlerimizin bu konudaki mücadele azmi ve kararlılığı tamdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun onlara karşı ülkemiz ordusuyla, polisiyle, milleti ile vardır, var olacaktır. Milletimizin basireti ve desteği yanında güvenlik güçlerimizin kararlılıklarıyla inşallah terör belasını bu ülkenin önünde bir engel olmaktan çıkaracağız."

Hotar, terör saldırılarını şiddetle kınadığını, bu saldırılarda şehit düşen güvenlik güçleri ve sivil vatandaşları rahmetle andığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ülkemizin hızla gelişiyor olması ve milli birliğimizin pekiştiği bugünlerde FETÖ, PYD, PKK, DAEŞ terör örgütleri hain planlarla milletimizin huzurunu kaçırmaya, iç karışıklık çıkarmaya çalışmaktadırlar. Bu tür saldırılarla hedefine ulaşmış hiçbir terör örgütü yoktur. Bu saldırılar bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır. 15 Temmuz'da milli irade destanı yazan milletimizin istikrarlı duruşu ile tüm terör örgütlerine karşı savaşacağız."

Haber Ara