Dolar

32,2661

Euro

34,7198

Altın

2.400,46

Bist

10.336,50

AK Parti'den 'Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi'

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığınca, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği gün olan 5 Aralık'ta 'Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi' gerçekleştirilecek- Zirveye, 4 kıtadan 20'ye yakın ülkeden aralarında bakanların ve başarı hikayesi yazan kadınların da yer alacağı isimler katılacak

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-02 11:05:05

AK Parti'den 'Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi'
AYNUR EKİZ - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği gün olan 5 Aralık'ta "Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi" düzenleyeceklerini bildirdi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların seçme ve seçilme hakkının verildiği gün olan 5 Aralık'ta farklı bir yaklaşımda bulunmak istediklerini belirterek, iş hayatında farklı meslek gruplarındaki kadınların katılacağı bir etkinlik organize ettiklerini ifade etti.

- "Gençlerimize, girişimci kadınlarımıza yol gösterecek"

Çam, etkinliğe aralarında bakanların ve başarıya ulaşmış kadınların da yer aldığı farklı ülkelerden katılımcıların geleceğini vurgulayarak, "Gençlerimize ve girişimci kadınlarımıza da yol gösterecek, mentorluk yapacak, bir anlamda başarı hikayelerinden onların da yeni başarı hikayeleri çıkarmasını sağlayacak Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşecek bu zirvede açılıştan sonra 3 eş zamanlı oturum gerçekleştirileceğini kaydeden Çam, birinci oturumda bakanlar ve yurt dışından katılımcıların olacağını belirtti.

Çam, bu oturumda kalkınmada kadının rolü, başarılı ülke örnekleri, kadın istihdamının neden önemli olduğu, AK Parti hükümetleri döneminde kadınlara yönelik yasal düzenlemeler gibi konuların ele alınacağını bildirdi.

- "Girişimci bir ruha sahip olan herkes bu toplantımıza katılabilir"

Diğer iki oturumda ise zirvedeki lider kadınların konuşacağını aktaran Çam, şöyle devam etti:

"İş Hayatında Kadın Olmak, Girişimci Ruhuyla İş'te Kadın Olmak gibi konu başlıklarımız olacak. Burada farklı meslek gruplarından gelecek zorlukların üstesinden gelmiş girişimci kadınlarımız konuşma yapacaklar. Amacımız her bir katılımcının, buradan çıktıktan sonra kendisinin de bu işleri başarabileceği inancına sahip olması. Hem CEO'larımız var hem de KOSGEB hibelerinden faydalanarak işlerini belli noktaya getirmiş kadınlarımız. Temizlik personeli olarak başlayıp şu anda kendi işinin patronu olan, Türkiye'nin ilk yüksek ölçekli sentetik DNA üretimini yapan kadınlarımız gibi pek çok örnek var."

Zirvenin gerçekleşeceği ATO Kongre Merkezinde kurulacak 120 stantta kadınların ürünlerini de sergileyebileceğini ifade eden Çam, "Ben buradan katılmak isteyenlere de davetimi yapmış olayım. Halkımıza açık. Dinlemek isteyen, girişimci ruha sahip herkes bu toplantımıza katılabilir. Bu vesileyle çok renkli figürleri izleyip farklı hikayeleri dinleyebilecekler." diye konuştu.

Katılımcıların, yurt dışından gelen, sosyal projeler ve kadınlara yönelik ciddi çalışmalar yapmış pek çok ismi de dinleme imkanına da sahip olacağına işaret eden Çam, zirvenin sonunda bütün kayıtları kitaplaştırmayı planladıklarını ve hazırlanacak kitabı katılımcılar ile ilgilenen herkese ulaştıracaklarını açıkladı.


Haber Ara