Dolar

32,3609

Euro

34,7558

Altın

2.437,88

Bist

10.009,97

AK Parti 15. Kuruluş Yıl Dönümü Programı

AK Parti 15. Kuruluş Yıl Dönümü Programı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-14 18:07:18

AK Parti 15. Kuruluş Yıl Dönümü Programı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 15 yıl önce kurulan AK Parti'nin, 10 milyon üyesiyle dünyanın en büyük siyasi organizasyonlarından, en güçlü siyasi teşkilatlarından biri haline geldiğini bildirdi.

Yılmaz, AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezi önünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001'de kurulan partilerinin siyasi tarihe altın harflerle geçtiğini belirtti.

AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o yıllarda ifade ettiği "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözlerini hatırlatan ve o günden sonra da hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığına dikkati çeken Yılmaz, Türk milletinin uzun yıllardır hasretini çektiği siyasi temsile kavuştuğunu, milli iradenin vesayet odaklarından kurtulduğunu söyledi.

Yılmaz, "Kurucu Genel Başkanımız ve yol arkadaşları tarafından başlatılan bu kutlu, erdemli hareket sayısız başarılar, eserler ve hizmetlerle dolu 15 yılı geride bıraktı. Sadece ülkemizin değil tüm mazlum milletlerin umut ışığı olan AK Parti, zamanla bir dünya markasına dönüştü, ilklerin partisi oldu. Sadece ülkemizin değil insanlığın siyasi tarihinde şan ve şerefle yerini aldı." ifadelerini kullandı.

Kuruluşundan çok kısa bir süre sonra tek başına iktidara gelen AK Parti'nin 15 yılda 11 kez seçime gittiğini bildiren Yılmaz, 2 cumhurbaşkanı, 4 başbakan çıkarma onurunu yaşadıklarını, 7 ayrı hükümet kurduklarını anımsattı.

- "Milletin partisi olduk"

Yılmaz, AK Parti'nin 14 yıl kesintisiz iktidarda kalarak önemli bir rekora imza attığını, seçmenin desteğine mazhar olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"10 milyon üyemizle dünyanın en büyük siyasi organizasyonlarından, en güçlü siyasi teşkilatlarından biri haline geldik. 'Her şey Türkiye için' diyerek yola çıktık, 'Durmak yok yola devam' dedik. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün istedik. 'Daima millet, daima hizmet' diyerek kalkınmayı hızlandırdık. 'Sen ben yok Türkiye var' diyerek 79 milyonu kucakladık. Gençlerin, kadınların, milletin partisi olduk. Milletin sesi, Türkiye'nin partisi olan AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyoruz. Rabb'imizin izni, milletimizin desteği ve duası ile 'nice yıllara' diyoruz. 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimizle yeni başarılar ve eserlerle dolu yıllar niyaz ediyoruz."

Şırnak Beytüşşebap AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve korucu Naci Adıyaman'ın PKK tarafından şehit edildiğini hatırlatan Yılmaz, Adıyaman'a ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Haber Ara