Dolar

32,2725

Euro

34,7544

Altın

2.412,62

Bist

10.267,09

Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Ramazanoglu:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Ramazanoglu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 22:45:35

Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Ramazanoglu:
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Aile Sosyal Destek Projesi" kapsamında Türkiye'de herkesin, her ailenin bir sosyal danışmanının olacağını bildirdi.

Ramazanoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulansların Delikliçınar Meydanı'nda hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende, sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu söyledi.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin, AK Parti'nin son dönemdeki önemli hizmetleri arasında yer aldığını ifade eden Ramazanoğlu, sağlık alanında 10 yılda önemli adımlar atıldığını aile hekimliğinin de bunlar arasında yer aldığını dile getirdi. Ramazanoğlu, "20-25 yıl önce Türkiye'de kullanıldıktan sonra atılan enjektör yoktu, kaynatılan enjektörler vardı, apse vakalarından geçilmiyordu. Yurt dışına gidip bir hastanede çalışmaya başladığımda kullanıp atılan aletleri gördüğümde gözlerimden yaş boşanmıştı. 'Biz bunu dezenfekte ederiz, kaç bebeğe daha kullanırız' diye... Sonra ülkemde bunlar olmaya başladığı zaman çok mutlu olmuştum. Elhamdülillah Türkiye bunları çok hızlı geçti" değerlendirmesinde bulundu.

Bugün Türkiye'de 17 helikopter ambulans bulunduğuna işaret eden Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Ağrı'nın herhangi bir ilçesinde doğum yapan kadını, hastamızı helikopterle alıp bir sağlık merkezine götürebiliyoruz. Üç tane uçak ambulansımız var. Bir yerde acil bir hasta mı oldu, bir organ nakli mi gerekti, bir kaza mı var, uçak en yakın yere gidiyor. Alıyor hastayı müdahale edilmesi gereken merkeze ulaştırıyor. 6 tane deniz ambulansımız, 283 kar paletli ambulansımız var. Türkiye daha bu hikayeleri unutmadı, kızakların üzerine bağlanmış hasta hikayelerini. Elhamdülillah bugün kar paletleriyle dağın tepesindeki bir çobanımızı ateşi yükselse gidip alıyoruz, sağlık merkezine yetiştiriyoruz. 3 bin 800 kara ambulansımız var. Bu yeter mi? Türkiye için yetmez. Bugün 7 tanesini Denizlililerin hizmetine sunuyoruz. Bunu da yeterli görmüyoruz, yeni ambulanslarımız için hem Sağlık Bakanlığımız öteki taraftan hayırseverlerimizle bunu artıracağız. Bu öyle güzel bir hayır ki bir vesile oluyorsunuz, içerisinde nice canların kurtarılmasına vesile olup dua alıyorsunuz."

"Aile hekimliği nasıl Türkiye'de çığır açan bir proje ise biz de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak çığır açan yeni bir projeyi başlattık" diyen Ramazanoğlu, bu kapsamda her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını bildirdi.

Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

"Her ailenin bir doktoru var, bir de sosyal danışmanı olacak Aile Sosyal Destek Projemizle. İnşallah çok kısa bir zaman içerisinde kapınızı birisi çalacak, sizin ailenizin danışmanı olduğunu söyleyecek. Sizin hem rehberiniz, hem rehabilitasyon için yardımcınız hem de psikoterapistiniz olacak. Artık sosyal problemlerimizi ailenin içerisinde, aileleri güçlendirerek çözeceğiz. Bu da büyük bir Türkiye projesidir. Şu anda 6-7 ilimizde başlattık. Birkaç haftaya kadar bakanlığımız bünyesinde bin 500 psikolog, klinik psikolog, sosyal psikolog ve toplum hizmetleri uzmanlarını istihdam etmek üzere alıyoruz. Bütün altyapı, kadrolar hazır. 2016 yılı sonuna doğru bin 500 kişiyi daha alacağız. 2017 yılında da 3 bin kişi daha alarak 6 bin kişi ile herkesin, her ailenin bir sosyal danışmanı olması sağlanacak. Başlattığımız bu büyük Türkiye projesinde 2016 yılı sonunda büyük mesafe kat etmiş olacağız."

Daha sonra ilçelere tahsis edilen ambulansların anahtarlarını teslim eden Ramazanoğlu, çalışanlar ve protokol üyeleri ile fotoğraf çektirdi.

Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan katıldı.

Haber Ara