Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Ahlat'ta darbe girişimine tepkiler sürüyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine karşı bir araya gelen yüzlerce vatandaş araç konvoyu oluşturdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-23 15:00:09

Ahlat'ta darbe girişimine tepkiler sürüyor
Bitlis'in Ahlat ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimine karşı bir araya gelen yüzlerce vatandaş araç konvoyu oluşturdu.

Ahlat Şehir Stadyumu önünde toplanan yüzlerce vatandaş, araçlarına Türk bayrakları asarak oluşturdukları konvoyla darbe girişimini kınadı. Yüzlerce araç korna çalarak şehir turu attı. Daha sonra Yukarı Çarşı Selçuklu Meyda'nında bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam etti. Burada toplanan kalabalığa seslenen Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban: "İlçe Kaymakamımız sizinle beraber, Cumhuriyet savcımız sizinle beraber, şu hareketin içerisinde orduya sızan hainlere rağmen garnizon komutanımız sizinle beraber. Görüyorum bu alanda herkes var. Bozkurt, Rabia ve Tevhid işareti yapanı var. Hepiniz buradasınız. İlk günden bu yana dik duruşunuzun elbette ki bir mesajı var. 16 yaşında sıkı yönetim mahkelemelerinde yargılandım. Ben bunların yaptığı ihtilalleri çok iyi bilirim. Varacakları yeri de biliyoruz. Dönerler, dolaşırlar, yüzlerine gözlerine bulaştırırlar ve sonra gelir bize hatırlatırlar "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir." Bağrınızı açın, sinenizi açın şu birlikteliğinize kimler fitne yapıyor, kimler bölüp parçalıyorsa, kimler ayrılık, gayrılık dersleri veriyorsa sizin birlikteliğinize dokunanların artık şah damarına dokunun. Bu millet asırlardır diyor biz Cumhuriyetçiyiz. Biz asil bir neslin ecdadın nesliyiz. Bizler Cumhuriyetimizi de, demokrasimizi de, vatanımızı da ve milletimizin bütününü de koruyacak güç, irade ve azme vallahi sahibiz. Başkomutan çekilin demeyene kadar biz bu meydanlardayız" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise: "Derler ki 'Yari güzel olanın gözünü uyku tutmaz.' Bizimde yarimizin üzerinde bir yarimiz var oda vatanımızdır. Vatan bizim en kıymetlimiz. Vatanı olmayanın namusu, şerefi, izzeti nefsi tam olmaz. Vatan olmazsa bunların bir kısmı hep eksik alır. Bizimde çok güzel bir vatanımız var. Dünya haritasına baktığınız zaman dünyanın en orta noktasında, en güzel yerinde, en kıymetli, en bereketli ve en stratejik noktasında ülkemizi görürüz. Bin yıllardan beri bu toprakların üzerindeyiz. Bu topraklar çok ihanet gördü. Fakat böyle namert bir isyan görmedi. Milleti, memleketi koruması için kendisine emanet edilen silahı milletimizin üzerine doğrulttular. Milletin kurşunuyla milleti vurdular. Allah bunları kahrı bela etsin. Birliğimiz, dirliğimiz, vatanımız ve milletimiz daim olsun" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra okunan duaların ardından demokrasi nöbeti devam etti.

Haber Ara