Dolar

32,3778

Euro

34,7633

Altın

2.429,09

Bist

9.947,16

Afganistan'daki intihar saldırısı

Afganistan'daki intihar saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-10 12:59:44

Afganistan'daki intihar saldırısı
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Havaalanı girişinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısı 5'e çıktı.

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi, olay yerinde yaptığı açıklamada, saldırıda 5 sivilin öldüğünü, 16 sivilin de yaralandığını söyledi.

Saldırının hedefinin bölgeden geçen NATO güçlerinin konvoyu olduğunu bildirildi ancak Afganistan'da bulunan NATO güçleri henüz bu olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

Daha önce, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Wahidullah Mayar, açıklamasında, Hamid Karzai Havaalanı girişinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 4 sivilin öldüğünü, 17 kişinin de yaralandığını söylemişti. Mayar, yaralılardan birinin kadın, birinin çocuk, bazılarının durumunun ise kritik olduğunu belirtmişti.

Görgü tanıkları ise saldırıda yaklaşık 10 aracın zarar gördüğünü, bölgede bulunan iş yeri ve evlerde de hasar oluştuğunu aktarmıştı.

Saldırıyı üstlenen Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahed ise bir NATO konvoyunu hedef aldıklarını, içinde NATO görevlilerin bulunduğu iki aracın kullanılmaz hale geldiğini ve çok sayıda yabancı askerin öldüğünü iddia etmişti.

Haber Ara