Dolar

32,5034

Euro

34,8500

Altın

2.434,18

Bist

10.082,77

Afganistan'da 7 bin aileye kurban eti dağıtıldı

Afganistan'da 7 bin aileye kurban eti dağıtıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-26 19:12:22

Afganistan'da 7 bin aileye kurban eti dağıtıldı
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı'nın Afganistan'da vekalet yoluyla gerçekleştirdiği kurban kesimi, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu aracılığıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban dağıtım ekibi ülkenin kuzey illerinde önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere 3'er kilogramlık kurban eti paketlerini teslim etti.

Diyanet Vakfı adına Afganistan'a bulunan vakıf yetkilisi İsmail Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyon kapsamında kuzey Afganistan'da kesilen çok sayıda büyükbaş hayvan etinin 7 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldığını belirtti.

Türkiye'deki yardım gönüllülerinin katkısıyla bu organizasyonun her sene yapıldığını ifade eden Çelik, bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

Çelik, organizasyonun, kuzey Afganistan'ın yanı sıra başkent Kabil ve çevresinde de gerçekleştiğini, oralarda da binlerce aileye kurban eti dağıtıldığını vurguladı.

Türkiye'den Afganistan'a gelen Sivil Toplum Kuruluşları, bayramın birinci gününden üçüncü günü akşamına kadar on binlerce Afgan aileye kurban eti dağıttı.

Haber Ara