Dolar

32,2815

Euro

34,6504

Altın

2.414,06

Bist

10.045,74

Afgan kadın polislerin mezuniyet heyecanı

Afgan kadın polislerin mezuniyet heyecanı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 19:20:07

Afgan kadın polislerin mezuniyet heyecanı
Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) 6 ay eğitim gören 389 Afgan kadın polise törenle diplomaları verildi.

Afganistan ve Türkiye arasında 5 Mart 2011'de imzalanan mutabakat gereğince Afgan polislere verilen eğitimlerin tamamlanmasının ardından PMYO'da mezuniyet töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende, sinevizyon gösterisi sunuldu.

Vali Alim Barut, 3. dönem Afgan Bayan Ulusal Polis Eğitimi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, polislerin 6 aylık eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Polislerin Türk milletine emanet olduğunu vurgulayan Barut, "Biz ortak bir tarihe ve kültüre sahibiz. Afgan kadınlara eğitim vermek bizleri çok mutlu ediyor. Ülkelerinde kendilerinden çok şey bekleniyor. Ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin gönül elçileri olmalarını temenni ediyorum" diye konuştu.

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ekramuddin Yawar da ülkelerinde kadın polislerin görev almasıyla insan haklarını korumanın daha iyi duruma geleceğini belirtti. Önceliği kadınlara tanıma noktasında yoğunlaştıklarını dile getiren Yawar, "Kadın polislerimiz ülkemizin gurur kaynağı. Afganistan'ın birliği kadınlar olmadan gerçekleşmez. Biz bu verilen eğitimleri gelecekte daha iyi kullanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Köse ise Afgan polislere çok iyi bir eğitim verildiğini vurgulayarak, "Polis yetiştirme noktasında deneyimlerimiz çok eskiye dayanıyor. Biz Afganistan'a polis yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi komiser yardımcısı Mena Rhany, yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye girenlere diplomaları ve ödüllerinin verilmesinin ardından kadın polisler yemin etti.

Törende, PMYO'da eğitim gören Afgan öğrenciler İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu. Şapkaların havaya atılmasıyla sona eren törende, Afgan polislerden bazılarının müzik eşliğinde dans ettiği kimisinin de mezun olmanın heyecanıyla birbirlerine sarılarak ağladığı görüldü.

PMYO'da eğitim gören polislerin ülkelerinde komiser yardımcısı olarak göreve başlayacakları öğrenildi.

Haber Ara