Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Adana'da Uluslararası Tıbb-ı Nebevi Kongresi yapılacak

Adana'da Uluslararası Tıbb-ı Nebevi Kongresi yapılacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-18 14:20:10

Adana'da Uluslararası Tıbb-ı Nebevi Kongresi yapılacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu himayesinde 7-10 Ekim'de Adana'da yapılacak Uluslararası Tıbb-ı Nebevi Kongresi'ne 160 bilim insanı katılacak.

Adana Valisi Mustafa Büyük, bir otelde düzenlenen toplantıda, uzun süredir çalışmalarını sürdürdükleri kongrenin açılışının 7 Ekim'de Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi.

Kongreye, 17'si yurt dışından 160 bilim insanının katılacağını aktaran Büyük, sözlü ve poster olmak üzere Türkçe, İngilizce, Arapça 97 bildiri sunulacağını kaydetti.

Sare Davutoğlu himayesinde Valilik, Çukurova Üniversitesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleşeceğini ifade eden Büyük, şöyle konuştu:

"Kongrede bildiriler, tıp, diş hekimliği, eczacılık, ilahiyat, ziraat, su ürünleri, veterinerlik gibi alanlardaki bilim insanları tarafından hazırlanmış olacak. Bildiriler, ecdadımızın tıp tarihine yaptığı katkıların yanı sıra helal gıda, şifalı bitkiler, sağlıklı beslenme, ruh sağlığı, hastalara dini destek, aile hekimliği, organ nakli gibi bir yandan modern tıbbın alanına giren diğer yandan da coğrafyamızın dini hassasiyet ve sorumluluklarına referansı bulunan konularını içermektedir."

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da kongrede oturumlarda Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Peygamber'in sağlık konusundaki evrensel buyruk ve mesajlarının ortaya konulacağını, İslami literatürdeki hadisler ve nakillerin kaynak ve bilgi değerleri açısından inceleneceğini vurguladı.

Kibar, kongrenin, dini tabu olarak nitelendiren, bu nedenle dini, akıl ve bilimin ilgi alanından çıkarmak isteyen tutum ve yaklaşımların aksine, her disiplinden bilim adamlarının seçkin ilahiyatçılarla buluştuğu bilimsel bir platform niteliği taşıyacağına dikkati çekti.

Toplantıya, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Kansu, ÇÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş ile Tıbb-ı Nebevi Derneği Başkanı Ramazan Saygılı da katıldı.

Haber Ara