Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner:

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-29 19:18:18

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner:
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, ülkesinin Litvanya'yı bazı komşularıyla (Rusya) devam eden mücadelede desteklediğini söyledi.

Başkent Vilnius'u ziyaret eden Boehner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Litvanya'nın karşılaştığı zorluklar hakkında çok şey öğrendiğini anlattı.

Litvanya ziyaretinin çok olumlu geçtiğini belirten Boehner, "Birçok konuda bilgi aldım. Bir kez daha söyleyeyim. ABD, Litvanya halkının yanındadır ve bazı komşularla devam eden mücadelede sizi destekliyoruz" ifadesini kullandı.

Litvanya Parlamento Başkanı Loreta Grauzhinene de ABD'nin her zaman, özellikle zor zamanlarda ülkelerine destek olduğunu dile getirdi.

Boehner'in, bölgedeki olaylardan duydukları endişeyi bir kez daha gösterdiğini aktaran Grauzhinene, konuğuyla yaptıkları görüşmede birçok konuyu ele aldıklarını, ülkesiyle ABD arasındaki iş birliğinin daha da güçlenmesini umduğunu söyledi.

Rusya'nın Baltık ülkelerine olası saldırısını da değerlendiren Loreta Grauzhinene, "Kaliningrad bölgesindeki modern ve teknik silahların sınırımıza ne kadar yakın ve hangi yeteneklere sahip olduğunu anlıyoruz. ABD, bu konuda endişesini dile getirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Litvanya, ABD'nin desteğiyle ordusunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Haber Ara