Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasına tepkiler

-ISESCO Genel Sekreteri Tuveycri, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararına tepki olarak barış ve adalet isteyen ülkeleri Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımaya çağırdı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-07 16:10:47

ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasına tepkiler
İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO) Genel Sekreteri Dr. Abdülaziz Bin Osman Tuveycri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına tepki olarak barış ve adalet isteyen ülkeleri Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımaya çağırdı.

ISESCO'dan yapılan yazılı açıklamada, Tuveycri'nin, "Birleşmiş Milletler kararlarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına tepki olarak barış ve adalet isteyen ülkeleri Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımaya davet ediyorum." ifadelerine yer verildi.

Müslüman ve Hristiyanların kutsal değerlerini barındıran Kudüs'ün, Arap ve Filistin kenti olarak kalacağını vurgulayan Tuveycri, sahte tarih taraftarları ve yanlış temsilciler tarafından bunun değiştirilemeyeceğini kaydetti.

Tuveycri, Filistin halkının tarihi egemenlik haklarının korunması için uluslararası kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.


Haber Ara