Dolar

32,3833

Euro

34,7878

Altın

2.398,30

Bist

10.208,65

ABD'li sanatçı Michel Irak'ta

ABD'li sanatçı Michel Irak'ta

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 23:15:31

ABD'li sanatçı Michel Irak'ta
ABD'li Grammy müzik ödülleri sahibi Praskazrel Samuel Michel, Irak'taki sığınmacıları ziyaret etmek ve terör örgütü DAEŞ'e karşı verilen mücadeleyi yakından görmek için Erbil kentine geldi.

"Şivan Perwer Uluslararası Kültür Vakfı"nın organizasyonuyla Irak'a gelen Michel, Erbil'deki bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Terör örgütü DAEŞ'e karşı verilen mücadeleyi yakından görmek amacıyla Erbil'de bulunduğunu belirten Michel, "Yaşanan savaşı yakından görmek üzere Kürdistan bölgesine geldim. Savaştan dolayı 2 milyon insan yerinden, yurdundan oldu. ABD halkı, bu durumdan yeterince haberdar değil. Amacım ülkemi ve halkımı, Kürdistan bölgesindeki insanlık dramından haberdar etmektir" dedi.

Peşmerge güçlerinin, DAEŞ'e karşı önemli bir mücadele verdiğini vurgulayan Michel, "Peşmergenin terör örgütüne karşı verdiği savaşı gözlerimle görmek istedim. ABD'ye döndükten sonra da elimden geldiği kadar buradaki durumu anlatacağım" diye konuştu.

Şu ana kadar 50 ülkeyi ziyaret ettiğini aktaran Michel, Irak'ı da ziyaret edilmesi gereken önemli bir bölge olarak gördüğünü kaydetti.

Michel, Irak temasları kapsamında kamplarda kalan sığınmacıları da ziyaret edecek.

Haber Ara