Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Kıbrıs'ta

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Kıbrıs'ta

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 21:51:48

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Kıbrıs'ta
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Güney Kıbrıs Rum yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü.

Kerry, Kıbrıs ziyareti kapsamında ilk olarak Rum lider Anastasiadis ile Başkanlık Sarayı'nda bir araya geldi. Kerry'i burada Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis karşıladı.

Kerry, Rum lider ile yaklaşık yarım saatlik görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Görüşmede, Kuzey Kıbrıs Türk tarafının Müzakerecisi Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ve ABD'nin Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty de hazır bulundu.

Görüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanı Kerry, liderler ve BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile birlikte BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim'in ara bölgede bulunan ikametgahında akşam yemeğine katılacak.

Bu ziyaretle birlikte Kerry, KKTC'yi ziyaret eden ilk ABD Dışişleri Bakanı olurken, ABD Avrupa ve Avrasya ile İlişkilerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland eylül ayında, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da 2014 mayıs ayında Ada'yı ziyaret etmişti.

Haber Ara