Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD'de ozel sektor istihdami beklentiyi asti

ABD'de ozel sektor istihdami beklentiyi asti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-03 18:15:23

ABD'de ozel sektor istihdami beklentiyi asti
ABD'de ADP özel sektör istihdamı ocakta 205 binle beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody's Analytics iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, ABD'de özel sektör ocak ayında 205 bin kişiyi daha istihdam etti. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 193 bin düzeyindeydi.

Aralık 2015'e ilişkin özel sektör istihdamı ise 257 binden 267 bine revize edildi. İstihdam artışı söz konusu dönemde yılın en yüksek seviyesini kaydetmişti.

ADP Araştırma Enstitüsü Başkanı Ahu Yıldırmaz, beklentileri aşan veriye ilişkin, "Ocakta, aralığa kıyasla daha az istihdam sağlanmasının önemli bir nedeni büyük şirketlerdi. Bunlar, mevcut ekonomik şartlara karşı orta ölçekli şirketlerden daha duyarlı" değerlendirmesini yaptı.

Moody's Analytics Başekonomisti Mark Zandi ise "İstihdam artışı, küresel ekonomi ve finansal piyasalardaki çalkantılara rağmen gücünü koruyor. Enerji ve sanayi şirketleri işçi sayısını azaltsa da istihdam diğer sektörlerde artmaya devam ediyor. ABD ekonomisi, yıl ortasında tam istihdama ulaşma yolunda ilerlemeye devam ediyor." öngörüsünü paylaştı.

Analistler, güçlü istihdam artışının ABD Merkez Bankasının sıkılaştırma politikasının en önemli dayanağı olduğuna işaret ederken, ülkede cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam rakamlarının da kritik önem taşıdığını vurguluyor.

Haber Ara