Dolar

32,3812

Euro

34,7643

Altın

2.395,70

Bist

10.208,65

AB-Türkiye Zirvesi

AB-Türkiye Zirvesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 15:46:29

AB-Türkiye Zirvesi
Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü Leonard Doyle, Brüksel'de önceki gün düzenlenen Avrupa Birliği-Türkiye Zirvesi'nde sığınmacılarla ilgili sağlanan mutabakatın yük paylaşımı açısından kayda değer bir anlaşma olduğunu söyledi.

Doyle, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, sığınmacıların güvenliğinin son derece önemli olduğunu belirterek "AB ve Türkiye arasında sığınmacıların yararına olan her türlü anlaşmanın desteklenmesi ve memnuniyetle karşılanması gerek" dedi.

Doyle, "Bu bakımdan AB ve Türkiye arasında varılan anlaşma, Türkiye ile yük paylaşımı açısından kayda değer bir anlaşma oldu" ifadesini kullandı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler ise AB'nin Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin şatlarının iyileştirmesi için sağlayacağı insani ve maddi yardımın miktarının artırılmasını önemli bulduklarını ifade etti.

Spindler, "Anlaşmanın uygulanması içinde elimizde geleni yapmaya hazırız ve AB ve Türkiye arasında yapılacak olan yüksek düzeyli görüşmeleri de memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Ara