Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

AB Komisyonu Başkanı Junker'in 'Birliğin Durumu' konuşması (1)

AB Komisyonu Başkanı Junker'in 'Birliğin Durumu' konuşması (1)

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-09 11:55:11

AB Komisyonu Başkanı Junker'in 'Birliğin Durumu' konuşması (1)
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB ülkelerine toplam 160 bin sığınmacının kabul edilmesi konusunda önümüzdeki hafta karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Juncker, Avrupa Parlamentosu'nun Strasbourg'daki oturumunda "Birliğin Durumu" konuşması yaptı.

Konuşmasının büyük kısmını Avrupa'daki sığınmacı krizine ayıran Juncker, Avrupa'nın bu krizi iyi yönetemediğini ve harekete geçmekte geç kaldığını söyledi.

AB ülkelerinin birbirini suçlamayı bir tarafa bırakması gerektiğini ifade eden Juncker, "AB'de Avrupa ruhu, birlik ve beraberlik algısı eksik" dedi.

Daha önce mayıs ayında AB'nin 40 bin sığınmacı alması gerektiğini ifade ettiklerini anımsatan Juncker, yeni sığınmacı akını nedeniyle bu rakamda değişiklik yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Juncker, "AB ülkelerine toplam 160 bin sığınmacının kabul edilmesi konusunda önümüzdeki hafta karar verilmeli" dedi.

Avrupa'nın sığınmacı kabulü konusunda önemli bir geçmişi olduğuna dikkati çeken Juncker, sığınmacıların Avrupa'ya gelmek istemesinden korkmamaları gerektiğini, bundan gurur duymaları gerektiğini belirtti.

Sığınmacılara yardım etme konusunda imkanlarının yeterli olduğuna işaret eden Juncker, 160 bin sığınmacının birlik üyesi ülkeler arasında eşit dağıtılması ve ülkelerin sığınmacı alımlarının zorunlu olması gerektiğini kaydetti.

Juncker, Afrika'daki devletlerin sığınmacı sorunlarıyla mücadele etmesi için bu devletlere 1,8 milyar avroluk acil bir fon tesis edileceğini de bildirdi.

Diğer taraftan, dünyada en çok sığınmacıyı misafir eden Türkiye'de iki milyondan fazla Suriyeli bulunuyor.

(Sürecek)

Haber Ara