Dolar

32,4626

Euro

34,8511

Altın

2.438,74

Bist

10.082,77

AA'nın, 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı

AA'nın, 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 23:50:51

AA'nın, 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı
Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Bitlis'te demokrasi nöbeti tutanlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için, AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde stant kuruldu.

Standı ziyaret edenlerden AK Parti Bitlis Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Şems Nasır, 18 gündür demokrasi nöbeti tutuklarını anımsattı.

AA'nın darbe girişimine ilişkin hazırladığı kitabın demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldığını ifade eden Nasır, şöyle konuştu:

"Çok güzel bir kaynak kitap. Dakika dakika FETÖ'nün darbe girişiminin anlatıldığı, çok teknikli ve güzel bir kaynak. Bu kitabı herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Bu kitap demokrasi nöbetindeki vatandaşlara da dağıtıldı. Bu kitapta saat saat, dakika dakika darbe girişiminin nasıl düzenlendiği anlatılıyor. Bu her zaman kitaplığımızda olması her an takip etmemiz gereken bir kaynak. Kitabı hazırlayanlara teşekkürlerimi sunuyorum."

AK Parti Bitlis Kadın Kolları Başkanı Diba Zeydan ise 15 Temmuz gecesinden beri her gece nöbet tuttuklarını vurgulayarak, gerekirse 18 yılda bekleyeceklerini bildirdi.

Darbe girişimini dakika dakika takip ederek bu kitabı çıkaran Anadolu Ajansı'na teşekkür eden Zeydan, "Darbeyi bence millet yaptı. Çünkü bu millette Çanakkale ruhu var. Kitabı inceledim ve AA'ya teşekkür ediyorum. Askerlerimiz, gülümseyerek şehit oldular. Bir de darbecilerin suratına bakın. Şehitlerimiz canlarını seve seve feda ettiler. Gerekirse biz de feda ederiz. Bu vatana canımız feda olsun. AA'dan her ay bu kitaptan cilt cilt çıkarmasını rica ve tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Bitlis Eğitim Bir-Sen Başkanı Cabir Durak da milletin bir daha bu acıyı yaşamaması için düzenlenen bu kitabın gerçekten çok önemli bir yer tutacağına inandığını söyledi.

Darbe sürecini an be an anlatan bu kitabın gelecek nesillere aktarılacağını dile getiren Durak, "Bu kitabı hazırlayanlara teşekkür ediyorum. İnşallah sözlerin yerine yazılı metinler sonraki nesillere hem görsel hem de yazılı olarak aktarılacak. Gelecek nesillerin yaşanan olayları net bir şekilde anlayabilmesi için elimizde çok güzel bir eser oluşturdu. Bunu da inşallah okullarımızda ve kütüphanelerimizde sonra ki nesillerimize aktaracağız. İnşallah bu acı olayı bir daha milletimiz yaşamaz." ifadesini kullandı.

Vatandaşlardan Emel Subaşı da Anadolu Ajansının çok güzel bir kitap çıkardığını kaydederek, kitapta 15 Temmuz gecesinden bu güne kadar yaşanılan her şeyin anlatıldığını vurguladı.

Subaşı, "Bu ülkede bu vatandaşlar oldukça, bayrağı asla inmeyecek ve ezanlar susmayacaktır. Kitapta, 15 Temmuz gecesinden bu yana yaşanan olayların hepsi özetlenmiş. Kitabı hazırlayanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Ara