Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-21 16:00:59

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI
Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, partisinin Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan "26. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı"ndaki konuşmasının satır başları şöyle:

- "Türkiye'de siyasetin mayası, omurgası AK Parti'dir ve AK Parti olmadan Türkiye'de siyasete şekil de dizayn da verilemez"

- "Hiçbir aşamada bizi durduramadılar. Ne 2002'de kurucu Genel Başkanımızı yasaklarken ne 2007'de e-muhtıra vererek ne 2011'e giderken parti kapatma davasıyla bizi durdurabildiler ne de 2015'e giderken arkamızda kalan Gezi provokasyonları, 17-25 Aralık provokasyonlarıyla durdurabildiler"

- "258 arkadaşımızın iradesiyle TBMM Başkanlık seçimlerinde, bütün partiler fire verirken AK Parti son derece ahlaki bir tutumla hiçbir pazarlığa girmedi ve 258 milletvekili hiçbir turda bir tek fire vermeden değerli başkan adayımız İsmet Yılmaz'ı destekledi. İşte AK Parti farkı bu"

- "AK Parti bir erdemliler hareketidir ve hiçbir gizli pazarlığın esiri de olmamıştır, hiçbir gizli pazarlığa da iradesini teslim etmemiştir"

- "Bu vatanın birliği ve beraberliği, milletimizin huzuru, demokrasimizin mutlak anlamda hakim kılınması için inşallah başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu, başarıya ulaşana kadar sonuna kadar devam edecektir. AK Parti kadroları iktidardayken bu milletin huzurunu kimse tehdit edemeyecek, şehitlerimizin emanetine kimse ihanet edemeyecektir"

- "Türkiye'nin her santimetrekaresinde, Türkiye'nin her ilinde, her köşesinde, her mahallesinde, her sokağında, her mezrasında kamu düzeni tesis edilene kadar terörle mücadelemiz devam edecektir"

(12.43/12.56/13.06)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti milletvekili aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye siyasetinin üzerine düşen temel sorumluluk, 12 Eylül'ün bu antidemokratik sistemini kaldırıp atmaktır. Bu sistemin içerisinde etkin bir yönetim modelinin kurulması da yer alıyor. Bu etkin yönetim modelinin kurulabilmesi için başkanlık sistemi bir teklif olarak getirilebilir, gündeme getirilebilir. Bu asla şahıslarla ilgili bir mesele değildir. Israrla söylediğimiz bir şeyi bu vesileyle bir kere daha tekrarlamak istiyorum, bu mesele Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanımızın şahsıyla ilgili bir mesele değil" dedi.

(14.21)

3- Yunanistan'da dün yapılan erken genel seçimlerde Aleksis Çipras liderliğindeki Radikal Sol Koalisyon İttifak (SYRIZA) seçimin galibi oldu.

(05.07)

4- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan, "PKK-paralel şer cephesinin kirli tezgahlarına rağmen halkımız oyunu bozacak, hür iradesiyle bütün dünyaya demokrasi dersi verecek" ifadesini kullandı.

(15.12)

5- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i kabul etti.

(13.46)

6- Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde partisince bir kafede düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında, "Eğer biz Türkiye'de gerçekten barışı ve kardeşliği istiyorsak, özgürlüğü istiyorsak, HDP'nin demokratik siyaset yapma yollarının mutlaka ama mutlaka açılması gerektiğini herkes bilmelidir" diye konuştu.

(14.28)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklendiğini, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, pazartesi gününden (bugün) itibaren yurdun iç ve batı bölgelerinde 3 ila 6 derece azalacağının tahmin edildiğini belirtti.

(10.02)

8- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mekke'deki Hac İdare Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, hac ibadeti ve İslam dünyasında yaşanan olayları değerlendirdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hayatını ilme adamış 500 bilgin ile dört günlük bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Görmez, "Onlarla yaptığımız müzakerede bölgede başlayan terör hadisesinin sadece bir terör hadisesi olmadığı, aynı zamanda tarih boyunca İslam'a olan sadakati tartışılmaz olan, bizim ayrılmaz bir parçamız olan Kürt kardeşlerimizi sadece Türklerden ayırma ameliyesi ve teşebbüsü değil, aynı zamanda İslam'dan koparma teşebbüsü olarak okunması gerekiyor" diye konuştu.

(14.55)

9- Yüksekova'da terör örgütü PKK'nın yola döşediği patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sonrasında infilak etti, olayda can kaybı ve yaralanan olmadı.

(10.05)

10- Irak hükümeti, 25 yıl aradan sonra ilk defa Riyad'a büyükelçi atadı.

(01.45)

11- BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, uluslararası toplumu Türkiye ve Ürdün'ün üzerindeki Suriyeli sığınmacı yükünü hafifletmeye çağırdı.

(01.51)

12- Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Küba'yı ziyaret eden Papa Franciscus'un Devrim Meydanı'nda gerçekleştirdiği ayinde yer aldı.

(04.37)

13- Amerikan televizyon yapımlarına verilen Emmy Ödüllerine bu yıl, "Game of Thrones" dizisi damgasını vurdu.

(07.30)

Haber Ara