Dolar

32,2815

Euro

34,5950

Altın

2.413,72

Bist

10.045,74

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 19:33:41

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatı
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla yarın yapılacak cenaze törenine yurt dışından da üst düzey katılımlar olacak.

Edinilen bilgiye göre, Demirel'in vefatı nedeniyle yarın yapılacak devlet törenine, 9 ülkeden devlet adamı katılacak.

KKTC'den Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun iştirak edeceği törende, şu isimler de hazır bulunacak:

"Hırvatistan Eski Başbakan Yardımcısı ve Eski Dışişleri Bakanı Mate Granic, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdyldaev, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Kırım-Tatar Meclisi Eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Nahçivan Başbakanı Alovsat Bakşıyev, Romanya Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Georghe Ciamba, Gürcistan Mülteciler ve Yerleşim Bakanı Sozar Subari."

Türkmenistan'dan da üst düzey katılımın öngörüldüğü cenaze törenine, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nü temsilen de Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Baytekin gelecek.

Süleyman Demirel için yarın 08.00'de Güniz Sokak'ta, ardından saat 09.00'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir tören düzenlenecek.

Demirel'in naaşı Meclis'ten top arabasına konularak, vatandaşların korteji eşliğinde Kocatepe Camisi'ne getirilecek. Burada cuma namazının ardından cenaze namazı kılınacak.

Haber Ara