Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: - 'Kadınlarımızın kararlığı ve gücü ile Türkiye 17 Nisan'da aydınlık bir sabaha uyanacaktır'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 14:49:14

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Kadınlarımızın kararlığı ve gücü ile Türkiye 17 Nisan'da aydınlık bir sabaha uyanacaktır." ifadesini kullandı.

Torun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çağdaş Türkiye'nin kurulması yönünde önemli bir misyonu üstlenen Türk kadınının, bugün toplumsal yaşamın ve hayatın tüm alanlarında yok sayılmaya çalışıldığını ileri süren Torun, gelir adaletsizliğinin ve yoksulluğun da en büyük faturasını yine kadınların ödediğini belirtti.

"Gelişmiş ülkeler arasında yer almak ancak kadınlarımızın özgürce yaşamalarının sağlanması, haklarının ve statüsünün güçlendirilmesi ile mümkün olacaktır." görüşünü paylaşan Torun, CHP olarak en büyük önceliklerinden birinin de bu olduğunu bildirdi.

Torun, Türk kadınının geçmişte olduğu gibi bugün de egemenliğine sahip çıkacağına inandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yürekten inanıyorum ki kadınlarımız geleceğini tek bir kişiye teslim etmeyecek, baskıya, yok sayılmaya, şiddete ve eşitsizliğe 'hayır' diyecektir. Kadınlarımızın kararlığı ve gücü ile Türkiye 17 Nisan'da aydınlık bir sabaha uyanacaktır."

Haber Ara