Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na doğru

5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 16:11:18

5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na doğru
Kocaeli'de Darıca Belediyesi tarafından 11 Ekim'de düzenlenecek 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na katılmak için başvuru yapan atlet sayısı bin 600'e ulaştı.

Darıca'da bir kafede düzenlenen basın toplantısında konuşan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Sevgi, Barış, Kardeşlik" sloganından hareketle 11 Ekim'de bu yıl beşincisini düzenleyecekleri Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nun atletizm sporu adına dünyanın önemli organizasyonları arasına girdiğini söyledi.

Bu yıl da sporcuların maratona büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Karabacak, "Yarı maraton için şu an başvuru yapan atlet sayısı bin 600'e ulaştı. Ayrıca, aralarında dünya dereceleri olan 15 ülkeden 55 yabancı sporcu kayıt yaptırdı. Bunların içinde ilk defa Türkiye'de yarışacak sporcular da bulunmakta. Yine aynı gün gerçekleştirilecek halk koşumuza ise 5 bin vatandaşımızın katılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

- "Dünya rekoru kırana 50 bin dolar"

Karabacak, katılımcılardan birinin dünya rekoru kırması halinde 50 bin dolarlık ödül vereceklerini vurgulayarak, "Organizasyon, ilçemizin tanıtımına sağlayacağı katkıların yanı sıra yine çok önemli bir yarış olan Avrasya Maratonu'na da iyi bir hazırlık olacak. Biz artık Dünya Üniversiteler Kros Şampiyonası'na talibiz" ifadesini kullandı.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise bu yıl beşincisini düzenleyecekleri maratonun ilçenin tanıtımına önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Darıca Yarı Maratonu'nun dünya çapında bir organizasyon haline geldiğine işaret eden Karaman, "Atlet sayısının 500'den bugün bin 600'lere çıkması, bunun önemli bir göstergesi. İlçe olarak her türlü önlemimizi aldık, organizasyona hazırız. Darıca, Kocaeli ve Türkiye'yi başarıyla temsil edecektir" şeklinde konuştu.

Haber Ara