Dolar

32,2798

Euro

34,7933

Altın

2.408,09

Bist

10.313,54

'25. Ulusal Patoloji ve 6. Sitopatoloji Kongresi' başladı

'25. Ulusal Patoloji ve 6. Sitopatoloji Kongresi' başladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 00:13:33

'25. Ulusal Patoloji ve 6. Sitopatoloji Kongresi' başladı
Türk Patoloji Derneği, Sitopatoloji Derneği ve Patoloji Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen "25. Ulusal Patoloji Kongresi" ve "6. Sitopatoloji Kongresi" Bursa'da başladı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki oturumla başlayan kongreye alanında uzman 820 patolog katılıyor. Yurt içinden ve dışından alanının uzmanları, kongre boyunca bilimsel deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Etkinlikler kapsamında, son zamanlarda "büyük artış gösteren" kanser hastalıkları ve çeşitleri başta olmak üzere inflamatuar rahatsızlıklar, tüberküloz gibi spesifik hastalıklar, patoloji uzmanları tarafından detaylarıyla ele alınacak.

Bazı hastalıkların ve tümörlerin tedavisinde uygulanacak yöntemleri belirlemede etkin rolü olan patoloji bilim dalının günümüzde geldiği nokta ve tedavi yöntemlerinin de tartışılacağı kongrenin son gününde, Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Halk Günü" etkinliğinde insan hayatını tehdit eden kanser ve çeşitleri anlatılacak.

Türk Patoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Büge Öz, açılışta yaptığı konuşmada, patolojinin gelecekte dijital patoloji ve moleküler patoloji alanlarıyla daha çok ilgileneceğini dile getirerek, kongreye destek veren ve katılanlara teşekkür etti.

17 Ekim'e kadar 11 salonda yapılacak 395 oturumda kurs, panel, konferans ve olgu sunumları yer alacak.

Haber Ara