Dolar

32,3056

Euro

34,6858

Altın

2.414,97

Bist

10.045,74

2017 yılı bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonunda

2017 yılı bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonunda

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 18:45:55

2017 yılı bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonunda
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ihraç edilen 73 TBMM personelinden 3'ü ile açığa alınan 23 kişinin görevlerine iade edildiğini; 691 kişi hakkında soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Aydın, TBMM'nin 2017 yılı bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularına yanıt verdi.

Muhalefet kulisindeki locanın projeye aykırı olarak sonradan yapıldığını belirten Aydın, yapılan çalışmalarla, muhalefet kulisinin iktidar kulisiyle aynı genişliğe ve daha rahat bir çalışma ortamına kavuşturulduğunu kaydetti.

Aydın, 1994 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev tarafından dönemin Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a hediye edilen Atatürk posterinin, TBMM başkanlarına verilen hediyelerin sergilendiği yine muhalefet kulisinde mekana konulduğunu söyledi.

Yeni yapılacak binanın, Meclisin daha veri çalışmasını sağlayacak, milletin onuruna yakışır ve bütün ihtiyaçları karşılayacak şekilde ele alınacağını belirten Aydın, bu binanın ana binayla uyumlu olacağını dile getirdi.

Yeni binayla ilgili etüt çalışmalarının devam ettiğini bildiren Aydın, projelerin öncelikle Başkanlık Divanında görüşüleceğini ardından milletvekillerinin ilgisine ve önerisine sunulacağını kaydetti.

Mevcut halkla ilişkiler binasıyla ilgili alınmış bir karar olmadığını, mevcut haliyle devam edeceğini anlatan Aydın, ana binadaki pek çok birimin buraya taşınacağını ve ana binanın rahatlatılacağını dile getirdi.

Aydın, eski halkla ilişkiler binasının yıkım karanın Başkanlık Divanından oybirliği ile geçtiğini ifade etti.

Yeni binanın yapımında Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğini (GYODER) oluşturan şirketlerin katkı sunmak istediğini, elbette devletin bunun çok daha iyisini yapabilecek durumda olduğunu belirten Aydın, "Ancak öyle bir süreç yaşadık ki millet bütünlük içinde oldu, güzel birlik ve beraberlik sağladık. Şirketler burada katkı sağlamak istedi. Bu protokolde MHP ve CHP'li üyelerin de imzası var." bilgisini verdi.

Aydın, KHK'larla ihraç edilen 73 Meclis personelinden 3'ü ile açığa alınan 23 kişinin görevlerine iade edildiğini; 691 kişi hakkında soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Haber Ara