Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

15. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali

15. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 15:04:05

15. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali
Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen, yurtiçi ve yurtdışından 300'e yakın kısa filmin yarıştığı festivalde, dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödül verildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen festivalin ödül töreni, SÜ Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Banu Demir yönetimindeki dans gösterisi ile başladı.

Oyuncu Mustafa Uzunyılmaz'ın şiir dinletisinin ardından festivalin jüri üyeliğini yapan yönetmenlere, oyunculara, öğretim üyelerine ve festivale maddi destek veren sponsorlara, protokol üyeleri tarafından heykelcik takdim edildi.

Yurtiçi ve yurtdışından 300'e yakın kısa filmin başvuru yaptığı festivalde, 57 film ön değerlendirmeden geçti.

SÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Festival Yöneticisi Prof. Dr. Aytekin Can, törende yaptığı konuşmada, bu yıl yurtdışı katılımlarının daha da arttığını söyledi.

Jürinin, filmleri titizlikle değerlendirdiğini aktaran Can, "4 ayrı kategoride dereceye giren filmler bugün ödüllendirildi. Bu heyecanı bizimle paylaşan herkese teşekkür eder, ödül alan öğrencileri tebrik ederim" dedi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon ise öğrenci filmlerine değer vermek gerektiğine dikkati çekerek, "Aslında film, filmdir. 'Öğrenci filmi' diye bir şey olmaz. Ama düşüncelerini filme aktaran öğrencilere odaklandığı için bu festivale, 'Kısa-Ca Öğrenci Filmleri Festivali' ismi verildi. Bu, öğrencilere ne kadar çok değer verildiğini gösteriyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren filmlerin yönetmenleri ödüllerini jüri üyeleri ve protokol üyelerinin elinden aldı. Ayrıca festivalde ödül alan filmlerin yönetmenlerine Selçuklu Belediyesi tarafından kamera hediye edildi.

- 4 kategoride ödüller verildi

Festivalde; kurmaca kategorisinde, yönetmenliğini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Gökhan Altuntaş'ın yaptığı "Gül Ali" filmi En İyi Kurmaca Film Ödülü'ne, belgesel kategorisinde yönetmenliğini İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesinden Emre Karapınar'ın yaptığı "Hafsa" isimli film de En İyi Belgesel Film Ödülü'ne layık görüldü. Deneysel kategorisinde, En İyi Deneysel Film Ödülü'nü yönetmenliğini Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Ezgi Büşra Çınar'ın yaptığı "Enkaz", animasyon kategorisinde ise En İyi Animasyon Film Ödülü'nü yönetmenliğini Yaşar Üniversitesi'nden Burak Varlık'ın yaptığı "Habitatsız" filmi aldı.

Ödül törenine, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kadir Canöz ve Doç. Dr. Ahmet Tarhan, jüri üyesi sanatçılar, yönetmenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Haber Ara