Dolar

32,2812

Euro

34,7808

Altın

2.396,40

Bist

10.276,88

1. Avrupa Oyunları

1. Avrupa Oyunları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-14 21:00:55

1. Avrupa Oyunları
1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) erkekler grekoromen stil 66 kilo ilk tur mücadelesinde bilincini kaybederek maçı tamamlayamayan milli güreşçi Abdulsamet Uğurlu, pozisyonla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.

Abdulsamet Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, durumunun düzeldiğini ve kendini iyi hissettiğini belirterek, "Bilincimi kaybettikten sonra hiçbir şey hatırlamıyorum. İki saat doktorlar müdahale etti. İki saat sonra kendime gelebildim. Ne oldu, ne bitti hiçbir şey hatırlamıyorum, o an elektrik gitmişti. Şu an daha iyiyim. Önümde güreşmek için bir engel yok. Benden dualarını eksik etmeyen Türk halkına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bilincini kaybettiği pozisyonda maçı durdurmayan hakemin hatalı olduğunu savunan milli güreşçi, "Orada maçın durdurulması gerekirdi, o pozisyonda maç devam edemez ama ne yazık ki hakem maçı durdurmadı. Şampiyonluk hedefliyordum, inanıyordum ama olmadı" şeklinde konuştu.

Avrupa Oyunları'nda güreş milli takımının performansını değerlendiren Abdulsamet, "Milli takımın performansı iyiydi ama yeni kurallara adapte olmak zor oluyor. Bazen de hakem hataları oluyor. Dün Selçuk Çebi'nin maçında yüzde yüz hakem hatası var. Keza Cenk İldem'in maçı da öyle. Şampiyonluğu gitti. Türk Milli Takımı güreşte dünyada her zaman ilk üçün içinde olmaya devam edecek" yorumunda bulundu.

Hedefinin dünya şampiyonası ve olimpiyatlarda podyumun en üst basamağına çıkmak olduğunu da aktaran Abdulsamet, "Önümüzde dünya şampiyonası ve olimpiyatlar var. Tabii ki hedefimiz olimpiyatlar, buralar bizim için basamak. olimpiyatlarda ve dünya şampiyonasında altın madalya alarak İstiklal Marşı'nı okutmak istiyoruz" diye konuştu.

Abdulsamet Uğurlu, 66 kilo mücadelesinde Portekizli Hugo Da Silva Passos'u 3-1 mağlup ederek elemeleri geçmeyi başarmıştı. İlk turda Sırp Aleksandar Maksimovic karşısında bir pozisyonda bilincini kaybederek yerde kalan Uğurlu'ya sağlık ekibi müdahale etmişti. Yerde kalmasının ardından hakem kararıyla mücadeleyi tuşla 5-0 kaybeden ve elenen milli sporcu, müdahalenin ardından ayağa kalkarak soyunma odasına gitmişti.

Haber Ara