Dolar

32,4696

Euro

34,8542

Altın

2.445,88

Bist

9.881,94

Aile çay bahçeleri ne zaman açılacak?

Normalleşme süreci kapsamında 1 Haziran itibariyle pek çok alanda kısıtlamalar kaldırılırken çay bahçelerinin ne zaman açılacağı merak ediliyordu? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-31 23:48:43

Aile çay bahçeleri ne zaman açılacak?

Ülke genelinde alınan tedbirler ve hava sıcaklıklarının artmasıyla korona virüs salgını etkisini yütürmeye başladı. Düney genelinde olduğu gibi ülkemizde de artık normalleşme süreci tüm hızıyla uygulamaya konuluyor. 

1 Haziran itibariyle normalleşme planının 2. aşaması başlıyor. Bu kapsamda pek çok kısıtlamalar kaldırılacak. Bu aldırılacak olan kısıtlamalardan bir taneside 2 aydır kapalı olan çab bahçeleri olacak. İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeye göre ! haziranda çay bahçeleri hizmet vermeye başlayacak.

İçişleri Bakanlığı, lokanta, restoran kafe, park, piknik, alanları, mesire yerleri ve giyim pazarları gibi yerler hakkında 81 İl Valiliğine genelge gönderdi. Genelge çerçevesinde, faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri "iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere" 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'a kadar hizmet vermeye başlayacak.

 

Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacak. Genelgeye göre, yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri gibi işletmelerin 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'a kadar; spor merkezleri ve tesislerinin de 24.00'a kadar hizmet verebilecek.

Belirtilen tedbirlere ve kurallara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek ve suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacak.

Haber Ara