Dolar

32,5789

Euro

35,0431

Altın

2.459,08

Bist

9.804,16

Ahrar'uş Şam'dan Cund'ul Aksa'ya cevap

Ahrar’uş Şam Hareketi Kadısı Ebu Muhammed El Sadık, Fetih Ordusundan ayrıldığını ilan eden Cundul Aksa’ya cevap yayınladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 00:14:35

Ahrar'uş Şam'dan Cund'ul Aksa'ya cevap

infocenter.media'da yer alan açıklamaya göre Cundul Aksa'nın Fetih Ordusundan ayrıldığını ilan ettiği bildiriyi ‘çelişkilerle dolu' ifadeleriyle tanımlayan Ahrar'uş Şam Yetkilisi, ‘önce vahdete davet ediyorlar ardından Fetih Ordusundan ayrıldıklarını ilan ediyorlar' dedi.

‘Açıklamaları çok zayıf' diyen Ebu Muhammed El Sadık ‘delilleri gerçek hayatla örtüşmüyor ve bu deliller genelde siyasi açıdan özelde ise Şeri siyaset bakımından zayıf' ifadeleriyle devam etti.

Ahrar'uş Şam Kadısı Ebu Muhammed Sadık'a göre Cundul Aksa tarafından yayınlanan bildiri ‘uydurmalarla dolu.'

Cundul Aksa'nın ‘Fetih Ordusunun savunma savaşı pozisyonunu eleştiren' ifadelerine itiraz edilen açıklamada İbni Teymiye'den örnek verilerek ‘işgalci düşman dini ve dünyayı ifsad ettiğinde imandan sonra onları püskürtmeden daha elzem bir şey yoktur' ifadeleri alıntılandı.

Cundul Aksa'nın Fetih Ordusu içinde Dtaffan De Mistura ile anlaşma imzalayan gruplar olduğu yönündeki iddiasına da değinen Ebu Muhammed El Sadık ‘bu asla vuku bulmamış tamamıyla yalan bir söz' dedi.

Muhammed El Sadık, Fetih Ordusundaki tüm grupların Birleşmiş Mlletler Özel Temsilcisi Staffan De Mistura'nın anlaşma metnini reddettiğini vurguladı.

Cundul Aksa'nın Ahrar'uş Şam'ın kendilerine IŞİD'le savaşmaları için baskı uyguladığı yönündeki iddialarına da cevap veren Ahrar'uş Şam Kadısı, ‘tuhaf bir şekilde Ahrar'uş Şam'ın kendilerine haricilerle savaşması için baskı uyguladığını iddia ediyorlar. Aramızda bulunan kişilerden Müslümanları tekfir ederek Mücahitlerin kanlarını helal görenler ve kendileriyle de bizle de savaşan, Müslümanların içine bomba yüklü araçlar göndererek patlatanlar karşısındaki duruşlarını sormak hakkımız değil midir? Onlar bütün bu olaylara rağmen hala Hariciler hakkında bizim kardeşlerimiz derse durumlarını netleştirmelerini istemek hakkımız değil mi?' şeklinde konuştu.

Ebu Muhammed El Sadık ‘ayrıca Hama savaşı doğası itibarıyla Haricilerle yüz yüze çarpışmayı gerektiriyor; bu yüzden askeri düzeneğin katılımcı gruplardan Haricilere sırtını dönerek Fetih Ordusunu ortada bırakmaması için kurulması gerekir. Cundul Aksa Haricilere karşı savaşmak istemediğini açıkça söylemişti' ifadelerini ekleyerek devam etti.

Haricilerle savaşmanın Kuranın ve Sünnetin emri olduğunu belirten Ahrar'uş Şam Yetkilisi Ebu Muhammed El Sadık, ‘Haricilere karşı savaşın sadece savunma savaşı olduğunu iddia edenler yanılmıştır' dedi.

Haber Ara