Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

Ahmet Sever 'Pelikan'ın arkasında Erdoğan var' dedi

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever, son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-09 05:52:52

Ahmet Sever 'Pelikan'ın arkasında Erdoğan var' dedi

TİMETURK I HABER MERKEZİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'I İŞARET ETTİ

Cumhuriyet'e konuşan Sever, gündeme bomba gibi düşen Pelikan Dosyası ile ilgili de açıklama yaptı. Pelikan Dosyası ilk defa ortaya çıktığında Twitter üzerinden konuyu eleştiren ve kınayan Varank'ı işaret eden Sever, "Erdoğan'ın planı tek adamlığı ete kemiğe büründürmek, AkTrolleri Saray'dan Mustafa Varank yönetiyor!" dedi.

"BAŞBAKAN GÜL OLMALIYDI" İMASI

Ayrıca Sever, Başbakanlık temayül yoklaması iddiası için "Abdullah Gül'e çıkan destek yüzde 76'ydı. Ahmet Davutoğlu'na çıkan destek de yüzde bir civarındaydı" ifadelerini kullandı.

"SÖYLEDİKLERİM GÜL'ÜN DEĞİL BENİM FİKRİM"

Sever, Abdullah Gül hesabına konuştuğu iddialarını da yalanladı ve “Sözlerimin ardında Sayın Gül'ün olduğuna dair spekülasyon yapılıyor. Artık Sayın Gül ile çalışmadığım için ne söylüyorsam kendi adıma söylüyorum” dedi.

İşte sever'in o açıklamaları:

Davutoğlu bırakırken, kongreye gidilirken o Pelikan bildirisi ne anlama geldi şimdi?

Davutoğlu'nun çevresi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çevresi arasında perde arkasında yaşanan bir çekişme vardı zaten. O çekişmenin bir kısmı kamuoyuna yansıyordu, bir kısmı ise hiç yansımıyordu. Pelikan hadisesi aradaki çekişmenin geldiği noktayı gösterdi. Fakat bence “o mu yazdı, bu mu yazdı” tartışmasının önemi yok.

Neden önemi yok?

Orada işler talimatla yapıldığı için önemli olan ona yeşil ışık yakılması, yazılanlara izin verilmiş olması, “böyle bir şey yapın” denilmiş olması. Önemli olan kimin yazdırdığı.

Kim yazdırdı?

En yukarıdan gelen bir şey, çok bariz.

Bir yandan da bilmediklerimiz varmış, onları öğrendik Pelikan'dan. Mesela Abdullah Gül'ün temayül yoklamasından birinci çıktığını bilmiyorduk. Acaba Gül kendisi biliyor muydu?

Tabii ki, o dönemde kendisinin yanında çalıştığım için ben de biliyordum. Abdullah Gül'e çıkan destek yüzde 76'ydı. Ahmet Davutoğlu'na çıkan destek de yüzde bir civarındaydı. Arada korkunç bir uçurum var. İşin tuhaf tarafı da orada. Tabanın görüşü bizim için çok önemli, deyip tabanın görüşünü dikkate almadan bildiğini okumak ancak bu kadar olur.

2014 yazında “Abdullah Gül AK trollerin peşinde” haberleri çıkmıştı. Haberler özetle şöyleydi: “Gül hakkında karalama kampanyası yürüten ve AKP içinden yönetildiği iddia edilen Twitter hesaplarını Köşk deşifre etti.” Doğru muydu bu haberler?

Doğru, evet. Şu kadarını söyleyebilirim. Kim oldukları, kimler tarafından yönlendirildikleri belli. Öğrenildi. Bugün de baktığınız zaman AK trollerin İstanbul'da değişik yerlerde büroları var. Merkez olarak oralar kullanılıyor. Ve Saray'dan yönlendiriliyor bu AK troller. Talimatlar oradan geliyor. Edindiğim bilgiye göre de bütün bu operasyonu yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank.

Bu konu Erdoğan ile Gül arasında masaya getirildi mi?

O dönem bunu Sayın Gül'ün dillendirdiğini söyleyebilirim. Bunu bir şikâyet olarak kendisine ilettiğini biliyorum.

2014 yazından bahsediyorsunuz.

Daha sonra da iletti.

PELİKAN DOSYASI NEDİR?

Geçtiğimiz günlerde ismine "Pelikan Dosyası" denilen bir takım yazılar internette dolanmaya başlamıştı. Bu yazılarda Erdoğan taraftarı birinin Davutoğlu ve ekibi; bunun yanında Abdullah Gül ve Binali Yıldırım gibi isimlerle ilgili açıklamalarda bulunuyordu.

Kimin yazdığı bilinmeyen bu yazılar yayınlandığı andan itibaren sosyal medyanın bir numaralı gündemi haline geldi.

"PELİKAN DOSYASI NEDİR?" HABERİ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara