Dolar

32,4537

Euro

34,8244

Altın

2.446,27

Bist

9.914,05

Ahmedinejad, Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle İstanbul ziyaretini iptal etti!

İran Eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, daha önceden katılacağını duyurduğu 21-22 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan TRT World Forum programını Barış Pınarı Harekatı nedeniyle iptal ettiğini açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-12 14:46:40

Ahmedinejad, Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle İstanbul ziyaretini iptal etti!

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Pınar Barış Harekâtı'na İran'dan tepkiler sürüyor. 

İran Eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, daha önceden katılacağını duyurduğu 21-22 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan TRT World Forum programını Barış Pınarı Harekatı nedeniyle iptal ettiğini açıkladı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, Mahmud Ahmedinejad'ın ofisinden konu hakkında açıklama yapıldı.

Yayınlanan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Ordusu ve Suriyeli Kürt halkı arasında yaşanan şiddetli çarpışmalardan ötürü barış için çaba sarf edilmesi, karşılıklı saygı ve adalet çerçevesinde diyalog tavsiyesinde bulunarak bu ziyaretimi iptal ediyor, başka bir vakte erteliyorum."

Ahmedinejad'ın TRT World Forum ve Edirne Üniversitesi'nde programları bulunuyordu.

Benzer bir şekilde İran Meclis Başkanı Ali Laricani de Türkiye'nin Suriye'ye başlattığı operasyonun ardından Ankara'ya planlanan ziyaretini iptal etmişti.

Laricani, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından Türkiye'de toplantıya davet edilmişti.

İRANLI KÜRT SANATÇI DA
İSTANBUL KONSERİNİ İPTAL ETTİ

Bu arada İranlı Kürt sanatçı Kayhan Kalhor da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Suriye'ye düzenlediği 'Barış Pınarı Harekâtı'na tepki olarak, 13 Ekim'de İstanbul'da bulunan Cemal Reşit Rey konser salonunda düzenleyeceği konseri iptal ettiğini açıkladı.

Kalhor'un açıklaması şu şekilde:
 “Zorbalık, zulüm ve bir halkın yok edilmesine karşı hiçbir zaman sessiz kalınamaz. Silahım olan müziğim bu gecelerde Rojava'ya göre ayarlanıyor ve elim silahım olan müziğimin tetiğindedir. Ağır gece ve gündüzler geçiyor. Biz Kürtler olarak direnerek işgali durdurabiliriz. Kürt olarak da gücümüz buna yetiyor.”

İngiliz coğrafyacı, siyasal iktisatçı, sosyal kuramcı ve aktivist David Harvey de operasyona tepki olarak daha önce Ankara'da katılacağını söylediği Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi'ne gelmeyeceğini açıklamıştı.

 

Haber Ara