Dolar

32,4643

Euro

34,6970

Altın

2.435,69

Bist

9.915,62

Afrin harekâtını Korgeneral İsmail Metin Temel yönetecek

Özel eğitimli askerlerin yer alacağı Afrin'e yönelik operasyonu yönetecek isim belli oldu: 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-19 13:06:09

Afrin harekâtını Korgeneral İsmail Metin Temel yönetecek

Yeni Şafak'ın haberine göre TSK, Afrin'i kuzeyden, batıdan, doğudan ve güneyden (Hatay, Kilis, Azez, Tel Rıfat, İdlib) kuşatacak. Özellikle Tel Rıfat ve Minnığ Havaalanı bölgesinden örgütün lojistiğinin kesilmesiyle kuşatma tamamlanacak. Operasyonu ise 2. Ordu Komutanı olan eski Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel yönetecek.

KORGENERAL TEMEL KİMDİR?

Temel, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yerine 2. Ordu Komutan Vekili olarak atanmıştı. Vekaleten yapılan bu atamanın ardından 2. Ordu Komutanlığı'na atandı.

SUİKASTE UĞRAMIŞ

Darbecilerle TSK'da mücadele eden isimlerin başında gelen Korgeneral İsmail Metin Temel'e susturucularla suikast planlandığı ortaya çıkmıştı. Silopi Özel Kuvvetler Üssü'nde görevli 8 kişilik suikast timi 15 Temmuz gecesi helikopterle havalanmıştı. Uçuşların kaldırılmasına rağmen gelen helikopteri şüpheli bulan Temel, birliğindeki askerlere emir vererek teyakkuza geçirmişti. Habere göre 8 kişilik suikast timi, helikopterden iner inmez püskürtüldü. Suikast timi kendilerini darbeciler değil vatansever askerlerin karşılaması üzerine havalanıp Silopi'ye geri döndü.

"ANNENE BAKACAĞIM"

Temel'in Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirdiği de haberde yer aldı. Buna göre Korgeneral İsmail Metin Temel, şehit olan askere "Annene bakacağım" sözü vermişti ve yıllardır şehidin annesine bakıyor.

Haber Ara