Dolar

32,4696

Euro

34,8542

Altın

2.445,88

Bist

9.881,94

Afganistan'daki saldırıların ayrıntıları ortaya çıktı

Saldırıların, mlsafirhanedeki koltukların altına yerleştirilen bombaların patlatılması sonucu gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-11 09:01:18

Afganistan'daki saldırıların ayrıntıları ortaya çıktı

Afganistan'ın güneyindeki vilayetlerden Kandahar'da valilik misafirhanesine düzenlenen bombalı saldırının ayrıntıları ortaya çıktı.

Kandahar Emniyet Müdürü General Abdul Razzak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vali Azizi'nin Büyükelçi Kabi ve diğer üst düzey yetkililerle valilik misafirhanesindeki toplantısı sırasında saldırının gerçekleştirildiğini söyledi.

MİSAFİRHANEDEKİ KOLTUKLARIN ALTINA YERLEŞTRİLDİ

Bombaların misafirhanedeki koltukların altına yerleştirildiğinin belirlendiğini aktaran Razzak, toplantı başladıktan sonra bunların uzaktan kumandayla patlatıldığının tahmin edildiğini dile getirdi.

11 ÖLÜ

Razzak, patlama sonucu misafirhanenin ateş aldığını, saldırıda aralarında üst düzey yetkililerin de aralarında bulunduğu 11 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

15 YARALI

Cesetler yandığı için ölenlerin kimlik tespitinin yapılamadığı bilgisini paylaşan Razzak, olayda Vali Azizi ve Büyükelçi Kabi dahil 15 kişinin yaralandığını belirtti.

VALİ ve YARDIMCISININ DURUMLARI AĞIR

Patlamada yaralanan vali ve yardımcısının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralı yabancı diplomatların sağlık durumuyla ilgili henüz bilgi verilmedi.

Taliban örgütü ise saldırıyla herhangi bir ilişkilerinin olmadığını açıkladı.

KİMLER VARDI?

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Kabil Büyükelçisi Cuma Muhammad Abdullah Kabi ve beraberindeki üst düzey heyet, birtakım görüşmeler gerçekleştirmek için Kandahar'da bulunuyordu.

Bombalı saldırı dün Kandahar Valisi Humayun Azizi ile konuk heyetin valilik misafirhanesindeki toplantısı sırasında yapıldı. Salonda milletvekilleri, Afganistan Dışişleri Bakanlığı Kandahar Temsilcisi, Emniyet Amiri ve diğer yetkililer bulunuyordu.

Haber Ara