Dolar

32,5498

Euro

34,9384

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

Adil Öksüz hakkında tutanak tutuldu mu, tutulmadı mı?

CNN Türk'te her sabah yayınlanan Parametre programında Adil Öksüz gündeme geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-22 10:29:39

Adil Öksüz hakkında tutanak tutuldu mu, tutulmadı mı?

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Gazeteci Ebru Baki'nin sunduğu Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in yorumları ve değerlendirmeleri ile katkıda bulunduğu Parametre programında Adil Öksüz konuşuldu.

Darbe girişiminin yaşandığı akşam yakalanan fakat sonra serbest bırakılan FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir televizyon programında konuyu bir kez daha işaret etmesi ile tekrar gündeme geldi.

"DOSYAYI JANDARMA BOŞALTTI"

Öksüz ile ilgili dün Cumhuriyet Gazetesi'nde gündeme gelen bir haberde "Öksüz'ün dosyası, gözaltına alan Kazan Akıncılar Jandarma Karakolu görevlileri tarafından boşaltılmış" ifadeleri kullanıldı. Haberde, Öksüz'ü serbest bırakan hâkimin önüne dosya gittiğinde sadece ifadesi ve üst yazısı olduğu belirtildi. Diğer bilgilere göre, kaynaklar, "Jandarma ne bu kişinin geçmişini araştırmış, ne ifadesini almış ne de üst arama ve yakalama tutanağı düzenlemiş. Deliller savcıdan ve hâkimden gizlenmiş" dedi.

Fakat bugün ortaya çıkan bir haberde Öksüz hakkında birbiri ile ilgisiz de olsa üç ayrı tutanak tutulmuş.

"ÖZSÜZ'ÜN TUTANAKLARI"

Bugün Hürriyet'in gündeme getirdiği haberde ise Akıncı Üssü'nde yakalandığında Kazan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Adil Öksüz ile ilgili aslında 3 tutanak tutulduğu belirtildi. Haberde Ankara Organize Şube Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri H.K, aralarında Öksüz'ün de bulunduğu şüphelileri teslim almak için Jandarma Karakolu'na gitti. Burada iki tane ‘Teslim Tesellüm Belgesi' hazırlandı. 16 Temmuz saat 14.30'da hazırlanan ve Adil Öksüz, 3 Jandarma personeli ile Emniyet Amiri H.K'nın imzasının bulunduğu ‘Teslim Tesellüm' belgelerinin birinde, Öksüz'ün üzerinde çıkan para ve telefonlar yazıldı. Aynı gün ve aynı saatte tutulan Adil Öksüz ile Emniyet Amiri H.K ve 3 Jandarma görevlisinin imzasının yer aldığı ikinci tutanakta ise ilk tutanaktaki ifadeler yazıldıktan sonra “Markası ZTE 4G LTE olan GPS yer koordinat belirleme cihazı” ifadesi yer aldı. Her iki tutanakta da Emniyet Amiri H.K'nın ‘teslim alan' bölümünün karşısında imzası yer aldı.

"HERKES KENDİ ELİNDEKİ KAREYİ GÖSTERİYOR"

Konuyu değerlendiren Deniz Zeyrek, HSYK'nın ve İçişleri Bakanlığı'nın teftiş kurullarının konu ile ilgili detaylı bir soruşturma yapması gerektiğini söyledi. "Herkes fotoğrafın kendisi ile ilgili olan kısmını gösteriyor. Dün medyaya sızan bilgiler de bugün sızanlar da bununla ilgili. Herkes kendi sorumluluğunu üzerinden atmaya çalışıyor. Fotoğrafın tamanını görebilmemiz için detaylı bir soruşturma gerekiyor" dedi.

"DARBENİN SİYASİ AYAĞINA UZANABİLİR"

Ebru Baki ise "Bu konu belki de darbenin siyasetteki yapılanmasına uzanabilir" dedi.

Haber Ara