Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Adana'daki saldırının yayın yasağı için mahkeme kararı

Adana 8. Sulh Ceza Hakimliği, Adana Valiliği otoparkındaki terör saldırısıyla ilgili, Başsavcılığın başvurusu üzerine soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı kararı verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-24 13:59:24

Adana'daki saldırının yayın yasağı için mahkeme kararı

AA'nın haberine göre Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, yazılı ve görsel basın ile internet medyasında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişiler ile ilgili birtakım yayınlar bulunduğu, bu durumun soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel olduğu bildirildi.

Bu kapsamda Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmemesi, sağlıklı soruşturma yapılabilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği ile toprak bütünlüğünün korunması ve halkın gereksiz tedirginliğe sevkinin önlenmesi amacıyla patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmesinin talep edildiği kaydedildi.

Açıklamada, talebi değerlendiren Adana 8. Sulh Ceza Hakimliğinin soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamındaki ve soruşturmaya konu olay hakkında her türlü yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği vurgulandı.

Bu arada, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek, "Hangi harf grubunu kullanırsanız kullanın, alçaklık ortak paydanız. Adana Valiliğini hedef alan hain terör saldırısı terörle mücadele kararlılığımızı daha da artıracaktır" ifadelerini kullandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) da saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmişti.

Haber Ara