Dolar

32,4398

Euro

34,7333

Altın

2.440,94

Bist

9.926,44

Adalet Bakanı'ndan önemli açıklamalar

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, TSK'da başörtüsü tartışması için, 'Hala insanların yaşam tarzlarıyla uğraşan zihniyet gerici bir zihniyettir' ifadelerini kullandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-10 11:15:04

Adalet Bakanı'ndan önemli açıklamalar

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, TSK'da başörtüsü tartışması için, "Hala insanların yaşam tarzlarıyla uğraşan zihniyet gerici bir zihniyettir" dedi.

Bakan Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TSK'DA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: Hala insanların yaşam tarzlarıyla uğraşan zihniyet gerici bir zihniyettir. Hem Anayasa Mahkemesi, hem Danıştay, hem Yargıtay başörtüsünü bir özgürlük olarak görmektedir. Türkiye artık geriye değil, ileriye bakacaktır. Danıştay da bu mütalaaya itibar etmemiştir.

CEMAL KAŞIKÇI: Bugün hala cesedinin bulunması engellenmiştir. Türkiye titizlikle soruşturmayı yürütmektedir. Asla üstü örtülmeyecek vahşi bir cinayettir. Türkiye en başından beri soruşturmayı titizlikle sürdürmektedir. Taktir olması noktasında uluslararası boyuta taşınacaktır.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN İADE REDDİ: Bu olayın üzeri örtülmeden ortaya çıkarılması gereken bir vakadır. Biz talebimizi hukuk çerçevesi içinde yineledik. Bu konuda Suudi Arabistan'ın yapıcı olması lazım ama böyle bir tavır görmedik. Bu olayın aydınlatılmasını istiyorsanız Türkiye ile işbirliği içinde olmak lazım.

Haber Ara