Dolar

32,3380

Euro

35,2039

Altın

2.246,78

Bist

8.718,11

Abdurrahman Dilipak: Soçi'deki Putin-Erdoğan görüşmesine Esed'de katılabilir

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Erdoğan’la Putin’in Soçi’de yapacağı görüşmeyi hatırlatarak 'Bir sürpriz yaşanabilir ve Esed masada olabilir' ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-21 08:26:38

Abdurrahman Dilipak: Soçi'deki Putin-Erdoğan görüşmesine Esed'de katılabilir

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, '5'e 1 kala' başlıklı bugünkü yazısında ABD ve Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na verdiği arayı yorumladı.

"Trump'ın ipiyle kuyuya inilmez" diyen Dilipak, yazısında ayrıca Türkiye'nin Şam yönetimiyle neden ilişki kurmadığını sordu:

"Madem Ankara bütün olanlara rağmen İsrail ve ABD ile temasını bir şekilde sürdürüyor, o zaman Şam yönetimi ile niye görüşmüyor?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de gerçekleşecek görüşmesini hatırlatan Dilipak ayrıca 'Masada Esed'in de olabileceğini' iddia etti.

Dilipak'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"'Pause' için öngörülen bu 120 saatin sonunda, yani yarın, 22 Ekim'de, Erdoğan ile Putin Soçi'de masaya oturacak. Soçi'de bir sürpriz yaşanabilir ve Esed masada olabilir. Rusların beklentisi bu yönde. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Biz 1998 yılında yapılan 'Adana Mutabakatı'nın uygulanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla bu anlaşmanın taraflarıyla, henüz uygulanmayan anlaşmanın uygulanması yönünde temaslar kurmayı hedefliyoruz' diyor."

Haber Ara