Dolar

32,4655

Euro

34,7249

Altın

2.438,63

Bist

9.894,34

ABD - Rusya arasındaki Suriye görüşmeleri askıya alındı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Suriye'de ateşkesin sağlanması yönünde yürüttükleri görüşmelerin askıya alındığını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-03 20:57:31

ABD - Rusya arasındaki Suriye görüşmeleri askıya alındı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby tarafından yapılan yazılı açıklamada "kararın uzun uzadıya düşünülerek alınan bir karar" olduğu belirtildi.

Açıklamada ABD'nin, Suriye'deki şiddete bir son vermek, insani yardımların ulaştırılmasını sağlamak ve IŞİD'in gücünü zayıflatmak üzere hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığı belirtilerek Rusya'nın bu konudaki kayıtsızlığı üzerinde duruldu.

YARDIM KONVOYUNU VURDULAR ATEŞKESTEN YANA DEĞİLLER

Yazılı açıklamada " Rusya, Suriye'de söz verdiği şeyleri yerine getirmekte başarısız oldu. Suriye rejimine Moskova'nın bağlı bulunduğu açıklama hükümlerini açıklamayı istemedi ya da bunu başaramadı" denilirken "Rusya ve Suriye rejimi, ateşkesin sağlanmasından değil askeri operasyonun devam edilmesinden yana" oldukları söylendi.

19 Eylül'de BM'nin yardım konvoylarına düzenlenen hava saldırısının da Rusya ve Esed rejimi tarafından yapıldığı açıklamada ifade edildi.

İLETİŞİM KANALLARINI AÇIK TUTMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Kirby tarafından paylaşılan açıklamada, Rusya ile birlikte kurulması planlanan Ortak İcra Merkezi için gerekli olan Amerikalı personelin de geri çekileceği açıklandı.

ABD'nin, IŞİD'le mücadeleyi etkin bir biçimde devam ettirebilmek ve askeri personelinin güvenliğini sağlamak üzere Rusya ile iletişim kanallarının açık tutulmaya çalışılacağı belirtildi.

 

 

Haber Ara