Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

ABD'den Ukrayna'ya destek sözü

ABD Başkanı Obama, Ukraynalı muadili Pyotr Poroşenko ve halkını Bağımsızlık Günü vesilesiyle tebrik ederek, tutarlı desteklerini sürdürme sözü verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-23 16:06:00

ABD'den Ukrayna'ya destek sözü

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Barack Obama'dan gelen kutlama mesajında, "İki milletimiz, Ukrayna halkının ileriye dönük kendi yolunu özgürce seçme hakkını desteklemek ve korumak için birlikte çalışıyor. Siz, ülkenin doğusundaki Rusya saldırganlığına ve Kırım işgaline rağmen kararlı reformları hayata geçirmek için çalışırken Birleşik Devletler Ukrayna'ya destek konusunda tutarlı kalmaya devam edecek" denildi.

'ABD-UKRAYNA DOSTLUĞU GÜÇLENECEK'

Obama, Ukrayna yönetiminin demokratik kurumları geliştirmeye ve ekonomik sistemi güçlendirmeye devam ettiği sürece Ukrayna ve ABD arasındaki dostluğun da güçleneceğini vurguladı.

Kiev yönetimi ile Batı ülkeleri, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylar nedeniyle Rusya'yı suçluyor. Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmada taraf olmadığını, yerel milislere silah ve asker yardımında bulunmadığını defalarca ifade etmişti.



Haber Ara