Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

ABD'den Suriye açıklaması: BM yapmazsa biz yaparız!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Dönem Başkanı ve ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, BMGK'nın Suriye'de gerekli askeri önlemleri almaması durumunda, bu görevi ABD'nin yerine getireceğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 09:31:05

ABD'den Suriye açıklaması: BM yapmazsa biz yaparız!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Ajansların haberine göre 
Haley, Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Suriye'de aralarında çocukların da bulunduğu kimyasal silah saldırısından, Rusya ve Esed rejimini sorumlu tuttu.

"ASKER KULLAMA SEÇENEĞİ"

ABD'nin, Suriye'de süregelmekte olan iç savaş sorununu çözmek için asker kullanma seçeneğine açık olduğunu söyleyen Haley, “BM, sorumluluğunu yerine getirmekte arka arkaya başarısız olunca, devletlerin hayatında kendi önlemlerini almak zorunda kaldıkları zamanlar vardır. Kurbanlar adına umarım ki, konseyin öteki üyeleri bir şeyler yapmak istiyordur” dedi.

NELER OLDU?

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen kimyasal saldırı sonucu 70'ten fazla kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi de gazdan etkilendi. Ölenlerin çoğu çocuktu.

Olaydan Rusya ve Esed sorumlu tutuluyor. Bu iki cephe ise muhalifleri suçluyor. Esed yaptığı açıklamada bir kez daha "kimyasal" kullandığını reddetti. Rusya ise Esed'i desteklemeye devam edeceğini söyledi.

TRUMP NE DEDİ?

ABD Başkanı Donald Trump ise ilk etapta yaptığı açıklamada "yaşananlardan Obama sorumlu" dedi. Bir süre sonra konuya ilişkin bir kez daha konuşan Trump, "Suriye ve Esed'e karşı bakış açım değişti. Harekete geçme sorumluluğum var" dedi.

BMGK Dönem Başkanı ve ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de yukarıdaki açıklamasını, Trump'ın sözlerinin hemen arkasından yaptı. Haley, 3 gün önce yaptığı açıklamada "Önceliklerinin Esed'i devirmek olmadığını" söylemişti.

Haber Ara