Dolar

32,4696

Euro

34,8542

Altın

2.445,88

Bist

9.881,94

ABD'den kritik Sri Lanka uyarısı

ABD'nin Sri Lanka Büyükelçiliği, haftasonu ibadethanelere yeniden bir terör saldırısı gerçekleştirilebileceğini belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-26 07:48:40

ABD'den kritik Sri Lanka uyarısı

ABD'nin Sri Lanka Büyükelçiliği, önümüzdeki hafta sonu yeni terör saldırıları yaşanabileceğine ilişkin bir uyarı yayımladı.

Elçilik, insanları kalabalıklardan ve ibadet yerlerinden uzak durmaya çağırdı. Paskalya saldırılarından önce dış istihbarat servisleri, Sri Lanka makamlarını yaklaşmakta olan saldırılar konusunda uyarmıştı.

ABD elçiliği tarafından yayımlanan açıklamada, "Sri Lanka makamları, ibadethaneleri hedef alan ek saldırıların olabileceğini bildiriyor" ifadelerine yer verdi.

​Sri Lanka polisi, dün yapığı açıklamada başka bir saldırının yaşanacağına dair bilgi sahibi olduklarını söyleyerek, şüphelilerle ilgili bilgi sahibi olanları bir danışma hattına müracaat etmeye çağırdı.

Diğer yandan New York Times (NYT) gazetesi, Sri Lankalı güvenlik yetkililerinin teröristlerin Sufi mabetlerini de hedef alabileceklerini söylediğini aktardı.

ÖLÜ SAYISI 359'DAN 253'E DÜŞÜRÜLDÜ

Sri Lanka'da yaşanan saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı, yanlış hesaplamalar gerekçe gösterilerek 359'dan 253'e indirildi.

Sağlık Bakanlığı İletişim Departmanı Genel Sekreteri Prasanna Adikari, yaptığı açıklamada, “Bugün itibariyle, Pazar günü yapılan terörist saldırıda meydana gelen ölüm sayısını, daha önce bildirildiği gibi 359 değil, 253 olarak revize ediyoruz” dedi.

Haber Ara