Dolar

32,3367

Euro

35,1738

Altın

2.242,02

Bist

8.718,11

ABD'den 'IŞİD' geri adımı

ABD Başkanı Obama'nın, Türkiye'yi IŞİD konusunda daha dikkatli olmaya çağırmasından sonra bu kez ABD Dışişleri'nden yapılan açıklamayla IŞİD'e karşı mücadelede ortaklık vurgusu yapıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 10:08:07

ABD'den 'IŞİD' geri adımı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, "IŞİD'e karşı mücadelenin tüm kollarında Türkiye ile güçlü bir ortaklığımız var. Türkiye burada kilit bir rol oynuyor" dedi.Rathke, günlük basın toplantısında bir soru üzerine ABD Başkanı Barack Obama'nın G7 Zirvesi'nin yapıldığı Almanya'dayken sarf ettiği, "Irak ve Suriye'ye yabancı savaşçı akışını engellemek için daha fazla gelişme sağlanması gerektiği" yönündeki sözlerine atıfta bulundu.

"Türkiye ile güçlü bir ortaklığımız var"

Bu konuda Türkiye ile işbirliği de dahil koalisyon çabalarında bazı ilerlemeler katettiklerini belirten Rathke, "Ancak yabancı savaşçılarla mücadelede daha fazlasının yapılması gerektiğini düşünüyoruz. IŞİD'e karşı mücadelenin tüm kollarında Türkiye ile güçlü bir ortaklığımız var. Türkiye burada kilit bir rol oynuyor ve onlarla ortaklığa ve yakından çalışmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

"Türkiye zaten ek adımlar atıyor"

Rathke, başka bir soru üzerine, "Türkiye'nin bu konuda zaten ek adımlar attığına" işaret ederek, "Yabancı savaşçı akışını durdurmada tüm koalisyon üyelerinin yapabileceği daha fazla şeyler var" diye konuştu.

Suriye ile sınırı olan Türkiye'nin sığınmacı akışı, insani kriz gibi konularda savaştan en fazla etkilenen ülkelerden biri olduğuna işaret eden Rathke, Türkiye'nin IŞİD ile mücadeledeki istekliliğine dikkati çekti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest da günlük basın toplantısında bir soru üzerine, yine Obama'nın sözlerini hatırlattı ve "Türkiye'nin attığı bazı adımlar bu konuda yapıcı olmaya yönelik istekliliğini gösteriyor ama daha fazlasını yapabileceklerine ve yapmaları gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Haber Ara