Dolar

32,4812

Euro

34,7667

Altın

2.442,86

Bist

9.939,31

ABD'den elektroşoklu 'süper asker' projesi

ABD Hava Kuvvetleri'nin elektroşokla 'süper asker' yaratmayı hedeflediği öne sürüldü...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 23:43:05

ABD'den elektroşoklu 'süper asker' projesi

Ajanslarda yer alan habere göre; ABD Hava Kuvvetleri'nin askerlerin zihinsel becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlediği elektroşok deneylerinin başarılı olduğu belirtildi.

Askerlerin zihinsel becerilerini geliştirmek amacıyla bir grubun beyinlerinin bazı bölgelerine elektroşok uygulanan bir araştırma yapan ABD Hava Kuvvetleri, sonuçları Frontiers in Human Neuroscience dergisinde yayımladı. Deneyde, Ohio'da Wright-Patterson Hava Üssü'nde yaşları ortalama 31.1 olan 20 katılımcıdan, bilgisayar ekranında hareketli bir halkanın içinde artı şeklindeki göstergeyi kontrol altında tutmaları, aynı zamanda ekranda üç farklı görevi takip etmeleri ve bunlara karşılık vermeleri istendi.

2 MİLİAMPERLİK ELEKTRİK AKIMI VERİLDİ

Katılımcıların 10'unun beyinlerine, ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından geliştirilen 36 dakikalık test süresince iki miliamperlik elektrik akımı verilirken, kontrol grubundakilerin beyinleri ise testin başında 30 saniyeliğine akıma tutuldu. Korteksin belirli bölgelerine sürekli akım verilen gruptaki katılımcıların, testin ilk dört dakikasında diğer gruptan çok daha iyi performans göstermeye başladığı gözlendi. Araştırmanın, insansız hava aracı operatörleri, hava mürettebatı ve diğer zorlu görevlerde bulunan askerlerin performansının artırılmasına yönelik çalışmalara öncülük edeceği belirtildi.

 

Haber Ara