Dolar

32,4438

Euro

34,7690

Altın

2.441,91

Bist

9.942,87

ABD'deki Türk-Amerikan Kültür Merkezi'nde ilk iftar

ABD'deki Türk-Amerikan Kültür Merkezi'nde ilk iftar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 08:23:17

ABD'deki Türk-Amerikan Kültür Merkezi'nde ilk iftar
ABD'nin başkenti Washington yakınlarında, Maryland eyaletinde yapılan Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde ilk iftar programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının öncülük ettiği projeyle 60 dönümlük arazi üzerinde yapımı tamamlanmak üzere olan merkezde, yüzlerce insanın katılımıyla ilk kez iftar yemeği verildi.

İkram edilen yemeğin ardından aralarında birçok farklı milletten yüzlerce insan merkezin camisinde toplanarak teravih namazı kıldı.

Ramazan ayı boyunca merkezde her gün iftar yemeği verilecek.

Ayrıca 3 ila 8 yaş arasındaki çocuklar için teravih namazı boyunca merkezin farklı bir bölümünde yetkililerce kreş hizmeti veriliyor.

İftar programı için Washington'dan ailesiyle gelen Somali vatandaşı Gedi Bille, özellikle imam Ali Tos'un sesinden çok etkilendiğini vurgularken, böyle bir ibadethaneyi ABD'li Müslümanlara sunan Türk yetkililere teşekkür etti.

16. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan iki minareli ve dört şerefeli camisi, Türk hamamı ve diğer birimleriyle Washington'a 30 kilometre mesafedeki merkezin inşaatının tamamlanmasının ardından önümüzdeki aylarda açılması planlanıyor.

Haber Ara