Dolar

32,3323

Euro

35,1712

Altın

2.245,16

Bist

8.718,11

ABD'de PKK yandaşları ve Ermeni derneklerinden Türkiye karşıtı eylem

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi ve terör örgütü PKK yandaşları, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında Beyaz Ev'de yapılan görüşme esnasında Türkiye karşıtı gösteri yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-13 22:58:54

ABD'de PKK yandaşları ve Ermeni derneklerinden Türkiye karşıtı eylem

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) ve terör örgütü PKK yandaşları, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında Beyaz Ev'de yapılan görüşme esnasında Türkiye karşıtı gösteri yaptı.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi tarafından öncülük edilen protestoya, PKK sempatizanlarının yanı sıra Ermeni Gençlik Federasyonu ve PKK'ya verdiği destek ile bilinen Demokrasi İçin Amerikan Rojava Merkezi (ARCDEM) gibi gruplar da katıldı.

Bazı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının da desteklediği ve terör örgütü PKK lehine slogan atılan protestoda, Yunanistan ve Ermenistan bayraklarının da olması dikkati çekti.

Öte yandan, olay yerinde görüntü almaya çalışan AA muhabirleri ise PKK sempatizanları tarafından hakarete uğradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın daveti üzerine çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere dün ABD'nin başkenti Washington'a gelmişti.

Erdoğan ile Trump arasında yapılan görüşmede, Suriye konusunda varılan mutabakatın hangi ölçüde uygulandığı, ABD'nin yeni dönemde YPG/PKK ile ilişkisi ve iki ülke arasındaki ticari hacmi arttırmak konularının ele alındığı belirtildi.

Haber Ara