Dolar

32,4432

Euro

34,7597

Altın

2.441,10

Bist

9.919,12

Abbas: İsrail barış istiyorsa...

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, iki devletli çözümü kabul etmesi durumunda İsrail ile müzakere masasına oturmaya hazır olduklarını bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-18 10:06:25

Abbas: İsrail barış istiyorsa...

İsrail Meretz Partisi Genel Sekreteri Mossi Raz'ın başkanlık ettiği heyeti Ramallah'taki başkanlık konutunda kabulünün ardından yaptığı açıklamada Abbas, "Biz her zaman şunu söylüyoruz, İsrail hükümeti Yahudi yerleşim birimi inşaatını durdurursa sınırların çizilmesine geçebiliriz. Ondan sonra kendi sınırları içinde istediği gibi inşaatlarına devam edebilir. İsrailli yetkililer barış istiyorlarsa iki devletli çözümü kabul ettiklerini söylemeleri gerekiyor. Bu gerçekleşirse müzakere masasına oturmaya hazırız." dedi.

Abbas, Fransa'nın Filistin-İsrail sorununun çözümü için başlattığı girişimi de desteklediklerini ifade etti.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 30 Mayıs'ta Paris'te İsrail-Filistin barışının ele alınacağı bir uluslararası konferans düzenleneceğini bildirmiş, görüşmelere, ABD, Rusya, Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM), Arap Birliği, BM Güvenlik Konseyi ile yaklaşık 20 ülkeden temsilcilerin katılacağını belirtmişti. Ayrault, bu hafta sonu İsrail ve Filistin'e giderek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile görüşmüştü.

Haber Ara