Dolar

32,3448

Euro

35,1194

Altın

2.309,79

Bist

9.079,97

9 aylık bebeğine maske takmayan anne uçaktan indirildi

Kanada'da 19 aylık bebekleri maske takmayan bir aile, uçaktan indirilirken uçuş iptal edildi. Eşi ve biri üç yaşında, diğeri 19 aylık olan iki kızıyla seyahat eden Safwan Choudhry, yaşadıklarını anlatırken 'Daha önce başıma hiç böyle bir şey gelmediği gibi böyle bir şeye tanık da olmadım' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-10 11:29:45

9 aylık bebeğine maske takmayan anne uçaktan indirildi

Kanada'da 19 aylık bebekleri maske takmayan bir aile, uçaktan indirilirken uçuş iptal edildi.

Olay WestJet Havayolları'nın Salı sabahı Calgary-Toronto seferi öncesinde yaşandı.
Eşi ve biri üç yaşında, diğeri 19 aylık olan iki kızıyla seyahat eden Safwan Choudhry, BBC'ye yaşadıklarını anlatırken "Daha önce başıma hiç böyle bir şey gelmediği gibi böyle bir şeye tanık da olmadım" dedi.
Choudhry'ye göre uçak kalkmadan önce büyük kızı bir şeyler yiyordu. Bir kabin görevlisi gelip iki çocuğun da maske takması gerektiğini söyledi.
Safwan Choudhry, ağlamaması için maskeyi çocuğun atıştırmalığını bitirmesinden sonra takıp takamayacağını sordu. Görevli, maske konusunda "sıfır hoşgörü" politikaları olduğunu ve çocuklar maske takmadan uçağın kapılarını kapatmayacakları cevabını verdi.

Ekran Resmi 2020-09-10 11.18.29 'Hapse girersiniz'

Choudhry, "Üç yaşındaki kızım biraz huysuzlandıktan sonra maskesini taktı. Ama küçük kızım maskesini takmaya çalışırken çok ağladı. Hatta kustu" dedi.
Bunun üzerine uçuş görevlileri, polis çağırarak ailenin uçağı terk etmesini istedi. Aileye uçaktan inmezlerse gözaltına alınacakları, haklarında dava açılacağı ve hapse girecekleri söylendi.
Karara uyduklarını ve uçaktan indiklerini anlatan Choudhry, daha sonra Kanada'daki uçuşlarda sadece 2 yaşın üzerindeki çocukların maske takması gerektiğini ve 19 aylık bebeğinin böyle bir zorunluluğu olmadığını öğrendiklerini belirtti.
WestJet ise ailenin üç yaşındaki çocuk maske takmadığı için indirildiğini savundu.
Uçakta çekilen bir videoda üç yaşındaki çocuğun polis geldikten sonra maske taktığı görülüyor.
Polis de yolculara 'çocuğun maske sorununun çözüldüğünü' söylüyor. Polis memuru daha sonra çocuğun kendileri gelmeden önce de maske taktığını doğruluyor.
Polis aile hakkında işlem yapmadı.
Ancak havayolu şirketi, olay nedeniyle personelin huzursuz olduğunu ve uçuşun iptal edildiğini, yolcular için ertesi güne bir uçuş ayarlandığını açıkladı.
Choudhry, şirketin kendilerine başka bir uçuş için bilet vermediğini ve hâlâ Calgary'de olduklarını söyledi. 'Başörtüsü yüzünden'

Marian Nur adlı bir yolcu ise ailenin ırkı ve dini yüzünden hedef alındığını öne sürdü.
Nur, Safwan Choudhry'nin eşinin başörtüsü olduğunu belirterek "Aile hiç sesini yükseltmedi. Personelle hiç tartışmadılar. Sadece onlara dertlerini anlatmaya çalışıyorlardı" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe

Haber Ara