Dolar

32,4696

Euro

34,8542

Altın

2.445,88

Bist

9.881,94

'8 milyon Iraklı yardıma muhtaç'

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Muhammet, 'Irak'ta 8 milyon yardıma muhtaç ve 1 milyon 300 bin kişi de evini terk etmiş durumdadır' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 05:07:04

'8 milyon Iraklı yardıma muhtaç'

AA'nın haberine göre: Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammet, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek 8 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğunu bildirdi.

Geçen hafta ABD, Avrupa Birliği (AB), Türkiye ve Irak'ın katılımıyla İstanbul'da göçmenlerin sorunlarının ele alındığı toplantıya katılan Muhammet, yaptığı açıklamada, "İstanbul'daki toplantı göçmenlerin sorunlarını çözmek üzere yapıldı. Çünkü Irak'ta güvenlik probleminden sonra en büyük büyük mesele iç göç krizidir" dedi.

Toplantıda katılımcı ülkelere Irak'taki sığınmacı krizi için yardım çağrısında bulunduklarını aktaran Muhammet, "Irak'ta 8 milyon yardıma muhtaç ve 1 milyon 300 bin kişi de evini terk etmiş durumdadır. Bunların dışında yüz binlerce vatandaşımız temel gıda ihtiyacını temin edemiyor ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya" diye konuştu.

AB ülkelerinin, bu süreçte o kadar sığınmacıyı kabul edemeyeceklerini kendilerine ilettiğini kaydeden Muhammet, bu sorunun çözümü için önümüzdeki aylarda Bağdat'ta uluslararası bir konferans düzenleyeceklerini ifade etti.

Haber Ara