Dolar

32,4734

Euro

34,8374

Altın

2.450,84

Bist

9.871,34

'28 Şubat sürecinde Gülen ile görüşmedim'

Eski Başbakan Tansu Çiller, 28 Şubat döneminde Fetullah Gülen ile görüşmediğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-05 11:05:19

'28 Şubat sürecinde Gülen ile görüşmedim'

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN 

Eski Başbakan Tansu Çiller, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun kendisine gönderdiği 16 soruyu cevaplandırdı.

Sorulara yazılı cevap veren Çiller, Fetullah Gülen ile Başbakanlığı döneminde görüştüğünü ancak kendisinden bir talepte bulunmadığını söyledi.

Çiller, 28 Şubat döneminde ise aralarında bir görüşme gerçekleşmediğini ifade eti.

Çiller'in açıklamalarından ilgili kısımlar şöyle;

"28 Şubat sürecinde Fethullah Gülen ile görüşmem olmamıştır.

Başbakanlığım döneminde ise Fethullah Gülen'in talebi üzerine beni ziyaret etmiştir. Ayrıca bazı sosyal aktivitelerde bir araya geldiğimiz oldu. Ancak bu devlet protokolünün farklı mensuplarının da bulunduğu ortamlarda gerçekleşti.

Bu görüşmelerde bana doğrudan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ilişkin taleplerde bulunmamıştır.

Konuşmalarında hizmet olarak değerlendirdiği okullarına ilişkin görüşlerini ve bunun yurt dışına da taşınması yönündeki çabalarını anlatmıştır.

Bu anlatımlarda, bir din adamı olarak kendisini devletin ve siyasetin dışında tutan, laik bir duruşa özen gösteren bir ifade tarzı vardı.

Talebi üzerine beni ziyaretlerinde ve bir arada bulunduğumuz sosyal aktivitelerde daha önce ifade edilenler dışında herhangi bir konu görüşülmemiş ve bir talebi olmamıştır."

"28 ŞUBAT SÜRECİNDE GÖRÜŞTÜLER"

Refah-Yol Hükümeti döneminde Çiller'in Basın Danışmanı olan Mehmet Bican, 28 Şubat davasında tanık olarak ifade vermiş ve Çiller'in 28 Şubat döneminde Fetullah Gülen ile görüştüğünü iddia etmişti.

Bican, 'Çiller'in  Gülen'le Ankara ve İzmir'de iki kez görüştüğünü biliyorum. Bu görüşmeler bazı gazetelerde de yeralmıştır." ifadelerini kullanmıştı. 

 

Haber Ara