Dolar

32,5818

Euro

35,0262

Altın

2.458,27

Bist

9.796,56

2021'de hangi hisselere girilebilir?

Piyasalar 2021 yılı için umudunu korumaya devam ediyor. 'Hisse senetleri piyasasında yatırımcılar nasıl hareket etmeli, hangi sektörler ön plana çıkabilir?' Yatırımcılar hangi sektörde yatırımda bulunulması gerektiği üzerinde kafa yoruyor

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-15 19:10:27

2021'de hangi hisselere girilebilir?

2020 yılını zorlu şartlarda geçiren Türk piyasaları 2021 yılı için umut tazelemek istiyor.
Yatırımcılar ise bu yıl içerisinde hangi sektörlerde yarımı yapılacağı ya da yapılamayacağı hususunda gikir geliştirmeye devam ediyor...
Peki bu yıl hangi sektörler ön plana çıkıyor ve bizi nasıl bir trend bekliyor....
"Teknoloji ve teknoloji ile ilgili e-ticaret, haberleşme, elektrik-elektronik gibi sektörler İçerisinde bulunduğumuz yıl başta olmak üzere yakın vadede de pozitif bir seyir izleyecek" diyen ekonomistler İmalat sanayi ve imalat sanayinin birçok alt sektörünün de bu pozitif süreçten yararlanacağı görüşünde.
2020 yılında pandemi birçok sektörü derinden sarstı.
Beklentiler arttıkça yeni normal süreçte de daha pozitif bir tablonun piyasalara yansıması belli bir beklenti oluşturmuş durumda.

Enerjik beklentiler

Türkiye'nin reformlara adım atmakla birlikte hayata geçireceği önlem paketleri, teşviklerin yanısıra uluslararası konjonktür de piyasaların seyrinde etkili olacak.
Yine bu yıl enerji sektörünen daha ön planda olacağı rahatlıkla söylenebilir.
Tüm ülkeyi derinden etkileyen gıda ve tarım ürünlerindeki fiyat hareketlerinin seyri 2021 yılı için de takip edilen kategorilenden biri olacak.

Ulaşım, turizm ve hizmet sektörü

Ulaşım, turizm ve hizmet sektörünün öne çıkmasını sağlayacak en önemli koşul aşılama takviminin daha hızlı gelişmesiyle birlikte salgınla ilgili endişelerin ve verilerin daha iyi seyretmesine bağlı.

Beyaz eşya, otomotiv ve mobilya

"Ertelenen planlar devreye girebilir. Buna ilişkin satın alımlar başlayabilir ve mobilya, beyaz eşya, otomotiv sektörlerinin de canlanması muhtemel olabilir." diyen ekonomistler bu alanlardaki trendin de takip edilmesinin önemini hatırlattı

Teknolojik trend belli

Salgında umut edilen kontrol altına alınma durumu başarılabilirse hav ayolu ulaşım ve turizm sektörlerinin de hareketlenebileceği üzerinde durulurken en stabil sektör teknoloji sektörü. Bu sektör pandemideki gelişmelere daha az endeksli görünüyor keza ulusal ve uluslararası trend bu sektörü daha bağımsız kılmakta.

"Küresel alanda gelişmekte olan ülke sermaye akımının nispeten güçlü olmaya devam edeceği bir zeminde, yurtiçinde politika normalleşmesi adımlarının sürekliliği ve tutarlılığı yabancı sermaye akışının iyileşmesi ve yerleşikler için Türk lirasına nispeten güvenin artacağı, rezerv güçlendirmenin uygulanabileceği, salgının etkilerinin aşama aşama azalacağı noktada büyümenin kuvvetlenmesi, cari işlemler dengesi tarafında da nispeten daha düşük bir açık rakamına doğru ilerleyebilme şansı da var.

Demir çelik ve perakende

"Geçen yıl bankacılık, havacılık, turizm rafinaj ve yurtdışı taahhüt inşaat sektörleri için oldukça zor geçti ve hisse fiyatlarına yansıdı" diyen yorumcular şunlara dikkati çekti:
"Mevcut konjonktüre bakıldığında önümüzdeki dönemde bankacılık ve havacılık gibi sektörler için biraz daha beklemekte fayda var. Erken davranılabilir ancak öncesinde demir-çelik, otomotiv, gıda perakende gibi daha öngörülebilir sektörlere yönelmek de bir mantıklı bir tercih olabilir.Ekonomide normalleşme adımları, kredi vermeye yönelik regülasyonların kaldırılıyor olması olumluya dönen yabancı yatırımcı algısı çerçevesinde bankacılık tarafında potansiyel sunabilir."

Haber Ara